Otwarcie Bristolu pierwszego pięciogwiazdkowego hotelu na Podkarpaciu
RZESZÓW. W sobotę (23 lutego) oficjalne otwarty zostanie Bristol Tradition & Luxury pierwszy pięciogwiazdkowy hotel na Podkarpaciu.
Fot. /Archiwum
Bristol Tradition & Luxury zainspirowany został lokalnym folklorem Podkarpacia, ale zaprojektowany jest z myślą o najbardziej wymagających klientach. Oprócz szerokiego wachlarza kulinarnego, oferuje powierzchnię przystosowaną do organizacji spotkań biznesowych.
W kompleksie hotelowym będą sale o nazwach Polska, Wisłok, San, Łemkowska,
Huculska czy Bojkowska. W Polskiej miejsca dla widowni rozmieszczone zostaną na dwóch poziomach. Została też wyposażona w najwyższej jakości sprzęt audio-wizualny, co w połączeniu z nowoczesnym i użytecznym zapleczem umożliwia realizację różnych wydarzeń – biznesowych czy kulturalnych. Sala Polska, która w połączeniu z Wisłokiem i Sanem swobodnie pomieści nawet 500 osób, jest idealnym miejscem nie tylko do organizacji prestiżowych bankietów oraz imprez weselnych dla licznie zaproszonych gości, ale także takich wydarzeń, jak koncerty znanych artystów, spektakle teatralne, czy profesjonalne pokazy mody. Projektanci zdecydowali się wbudować w przestrzeń hotelową przestronną windę towarową. Specjalna winda towarowa pozwoli wwieźć tam eksponaty o wadze do 2,5 tony, czyli np. spory samochód.
Pięciogwiazdkowa gastronomia
– Restauracja Wesele, to jedyne takie miejsce w Rzeszowie, które przyciąga szczególnie atrakcyjną formą przyrządzania posiłków. Postanowiliśmy stworzyć kuchnię otwartą - goście będą mogli obserwować krok po kroku zamówione danie – mówi Barbara Pawliczuk, dyrektor Działu Sprzedaży i Marketingu hotelu Bristol Tradition & Luxury. – W tym miejscu odtwarzamy smaki, których nasi rodacy mogli doświadczać w czasie tradycyjnego staropolskiego wesela.
Restauracja usytuowana jest na pierwszym piętrze, skąd rozpościera się uroczy widok na starą część Rzeszowa. Nad przygotowywaniem wyszukanych regionalnych potraw, których smaki zostały już zapomniane nawet przed większość rodowitych mieszkańców Podkarpacia, czuwa jeden z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Arkadiusz Wejer. Przez wiele lat udoskonalał swoje rzemiosło w samym sercu Tatr.
Kolejną restaurację w kwietniu otworzy Adam Gessler, znany polski restaurator. Tutaj także potrawy będą przygotowywane w obecności gości.
Będzie też wiszący barZen Sushi, serwujący dania kuchni japońskiej. Ofertę dopełni własny browar - Stary Browar Rzeszowski, w którym dwóch profesjonalnych piwowarów będzie warzyć pięć gatunków piw regionalnych. Tu będzie można zamówić pasujące do nich dania i przekąski. Warzone na miejscu piwa można w butelce kupić na wynos.
Hotel będzie miał 280 miejsc noclegowych w 140 pokojach. Na początku zostały oddane pokoje typu Superior oraz komfortowe apartamenty o powierzchni nawet 50 mkw, wyposażone w sauny parowe, sejfy, klimatyzację oraz profesjonalny sprzęt do ćwiczeń. Będą udogodnienia dla niepełnosprawnych, a także parking podziemny. Zakończenie rozbudowy kompleksu hotelowego planowane jest pod koniec 2013 roku.