Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Obrady Kapituły Programu Smaczne bo Podkarpacie

Opublikowano: 2018-10-08 12:55:52, przez: admin, w kategorii: Biznes

4 października 2018 roku w Sali Kolumnowej Urzędu Wojewódzkiego spotkała się Kapituła Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Spożywcze Podkarpackiego „Smaczne bo Podkarpackie”, organizowanego przez Centrum  Promocji Biznesu.

Obrady Kapituły Programu Smaczne bo Podkarpacie

 

Kapitułę Programu tworzą eksperci rynku spożywczego, osób zaufania publicznego oraz przedstawicieli mediów. Kapituła zapoznała się z przedstawioną przez producentów dokumentacją oraz wynikami badań wykonanych przez ekspertów z Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych w Rzeszowie oraz z Państwowej Inspekcji Sanitarnej w Rzeszowie.

Zgłoszone produkty oceniane były według następujących kryteriów: wygląd i kształt, barwa, smak, zapach, konsystencja i struktura. Oceniana była poprawność etykietowania i znakowania produktów, które narzuca m.in. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Szacowne gremium Kapituły dokonało oceny zgłoszonych produktów przyznając 31 certyfikatów „Smaczne bo Podkarpackie”. Efekty pracy Kapituły poznamy już niebawem tj. 18 października w G2A Arena Centrum Wystawienniczo-Kongresowym w Jasionce podczas uroczystej Gali kończącej tegoroczną edycję Programu „Smaczne bo Podkarpackie”.

Wśród uczestników programu są:

P.H.U. Wojciech Czuba Piekarnia Dobry Chleb, Jasienica Rosielna (Chleb ze słonecznikiem),

Wajras Marian Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowe- Piekarnia, Ruda (Chleb swojski)

P.P.H.U RAJ Krzysztof Szopiak, Lubenia (Chleb wiejski lubeński)

Piekarnia nr 1 Zofia Wasiewicz, Stubno (Chleb domowy),

 

Piekarnia nr 1 Zofia Wasiewicz, Stubno (Sernik z kremem),

Gminna Spółdzielnia Samopomoc Chłopska, Sieniawa (Chleb mazowiecki)

Piekarnia Cukiernia Szelców Lesko Spółka Jawna Halina Andrzej Maria Romualda Szelc, Lesko (Chleb żytni razowy bez drożdży, produkowany na naturalnym zakwasie żytnim)

Kurek Justyna Firma Handlowo-Usługowa "Juvita", Dulcza Wielka (Szynka tradycyjna)

Masarnia s.c. Zygmunt i Kamil Osip, Wierzawice (Salceson),

Firma Wyrób Wędlin Bogusław Szymański, Nowe Sioło (Szynka wędzona z Nowego Sioła),

Firma Produkcyjno-Handlowa „BIESZCZADY”, Bircza Rudawka (Kabanosy JANKA),

PPHU „KOS” K. Mazur, W. Zych Sp. J., Dębica (Galaretka drobiowa z indyka, Galaretka drobiowa z kurczaka, Galaretka wieprzowa golonka),

P.P.H.U. Fenetra Bogusław i Marek Kozubal Spółka Jawna, Mrowla (Paprykarz Kołodzieja)

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „SZAREK” Andrzej Szarek, Jarosław, (Bigos), JOTA s.c. P. Giza, D. Giza, Rzeszów (Pierogi ruskie),

Zakład Produkcji Spożywczej KUSZ Catering, Chmielnik (Pierogi ruskie),

Przedsiębiorstwo Handlowo – Usługowe „MATEO” Stanisław Cabaj, Dębica (Pierogi z kapustą i grzybami)

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, Jasienica Rosielna (Kefir ekologiczny kubek 380ml, Kefir z Jasienicy Rosielnej 400ml)

Leda ser Leszek Jakimowicz, Wólka Krowicka (Ser ziołowy z kozieradką, Ser ziołowy z kminkiem, Ser ziołowy z czarnuszką)

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij