Park Naukowo-Technologiczny Rzeszów-Dworzysko Powiatu Rzeszowskiego
Specjalna Strefa Ekonomiczna Rzeszów-Dworzysko
Aktualności TVP3 Rzeszów - najlepszy regionalny pogram informacyjny Telewizji Polskiej

Wyniki Festiwalu Podkarpackich Smaków 2017

Opublikowano: 2017-06-11 22:14:48, przez: admin, w kategorii: Biznes

GÓRNO, POWIAT RZESZOWSKI. Finał kulinarnej imprezy.

Wyniki Festiwalu Podkarpackich Smaków 2017

 

W Górnie odbyły się dziś (niedziela, 11 czerwca 2017) XI Targi Żywności Tradycyjnej Festiwalu Podkarpackich Smaków 2017. Zaprezentowało się 120 wystawców. Większość zgłosiła swoje produkty do konkursu. Kapituła, w skład której wchodzili eksperci kulinarni, a także przedstawiciele organizatorów wybrała najlepsze produkty.

W kategorii produktów dopuszczonych do obrotu nagrody dostały:

I Miejsce Art Kros Jaromir Brański – pigwa na sucho

II miejsce Bogusłąw Szymański - salceson

III miejsce Zakład Przetwórstwa Mięsnego Szarek - boczek pieczony z czosnkiem

wyróżnienie – Adam Bała Baszpol ciasteczka jaglane z ostropestem

wyróżnienie – Zarząd Dóbr Smolin – Pasztet z ryb słodkowodnych

Wśród produktów pretendujących do miana produktu tradycyjnego:

kategoria Sery i inne produkty mleczne,

- kozie sery z przyprawami, Bożena jagielska

- ser podpuszczkowy z nutą leśną – Bożena Wisła

kategoria Mięso świeże oraz produkty mięsne,

- udziec koźlęcy z Koła Gospodyń Wiejskich Stara Wieś

- kaszanka w jelicie pieczona w piecu chelbowym, Kazimiera Bukowska

- filet drobiowy, Zakład Mięsny Smak Górno

kategoria Nasiona, orzechy, zboża, warzywa i owoce,

- dżem marchewkowy Kazimiery Buraś

- dżem dereniowy, Pro Carpathia

- śliwka węgierka w syropie Wiesława Szpond

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij