Szkolenie ze sprzedaży bezpośredniej żywności w gospodarstwie
JAROSŁAW.
Fot. Pixabay/CC0
Od 1 stycznia 2017 r. zaczęła obowiązywać tzw. sprzedaż bezpośrednia żywności, wytworzonej przez rolników. Ułatwia ona nie tylko sprzedaż żywności wytwarzanej bezpośrednio w gospodarstwach rolnych, ale też pozwala na zwiększenie zysków rolników.
Starostwo jarosławskie organizuje dla zainteresowanych tą formą sprzedaży spotkanie informacyjne, które odbędzie się 15 marca, o godz. 16.00 w sali narad Starostwa Powiatowego w Jarosławiu (ul. Jana Pawła II 17; II piętro). Spotkanie poprowadzi Dorota Jamrozy, kierownik Oddziału Żywności Wysokiej Jakości z Urzędu Marszałkowskiego.
Głos zabierze także Krzysztof Zieliński ze Stowarzyszenia Pro Carpathia, specjalistów od produktów regionalnych, doradca gospodarczy, zaanagażowany w budowę klastra Podkarpackie Smaki.
Będą także przedstawiciele Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz Inspekcji Weterynaryjnej.