Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Szkolenie ze sprzedaży bezpośredniej żywności w gospodarstwie

Opublikowano: 2017-03-01 09:05:33, przez: admin, w kategorii: Rolnictwo

JAROSŁAW.

Fot. Pixabay/CC0

Fot. Pixabay/CC0

 

Od 1 stycznia 2017 r. zaczęła obowiązywać tzw. sprzedaż bezpośrednia żywności, wytworzonej  przez rolników. Ułatwia ona nie tylko sprzedaż żywności wytwarzanej bezpośrednio w gospodarstwach rolnych, ale też pozwala na zwiększenie zysków rolników.

Starostwo jarosławskie organizuje dla zainteresowanych tą formą sprzedaży spotkanie informacyjne, które odbędzie się 15 marca, o godz. 16.00 w sali narad Starostwa Powiatowego w Jarosławiu (ul. Jana Pawła II 17; II piętro). Spotkanie poprowadzi Dorota Jamrozy, kierownik Oddziału Żywności Wysokiej Jakości z Urzędu Marszałkowskiego.

Głos zabierze także Krzysztof Zieliński ze Stowarzyszenia Pro Carpathia, specjalistów od produktów regionalnych, doradca gospodarczy, zaanagażowany w budowę klastra Podkarpackie Smaki.

Będą także przedstawiciele Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz Inspekcji Weterynaryjnej.

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij