Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

„Dodaj Świętom Smaku”- rozpoczęła się świąteczna zbiórka żywności

Opublikowano: 2016-11-25 13:05:15, przez: admin, w kategorii: Region

PODKARPACIE, KRAJ. Po raz kolejny organizują ją w całej Polsce Banki Żywności.

„Dodaj Świętom Smaku”- rozpoczęła się świąteczna zbiórka żywności

 

Akcja rozpoczęła się dzisiaj (25.11.) i potrwa do najbliższej niedzieli. Będzie prowadzona w 3500 sklepach, 500 miejscowościach i przez 50 tys. wolontariuszy.

Pełną listę kilkudziesięciu sklepów na Podkarpaciu, znaleźć można na stronie www.bankizywnosci.pl W naszym regionie organizują ją Podkarpacki Bank Żywności w Rzeszowie i Tarnobrzeski Bank Żywności.

W tym roku Świąteczna Zbiórka Żywności odbywa się pod hasłem „Dodaj Świętom Smaku. Każdy zasługuje na wyjątkowe Święta”.

- W badaniach, które przeprowadziliśmy trzy czwarte Polaków chce się podzielić z innymi tym, co kupią w sklepie. To gigantyczny potencjał życzliwości wobec tych, którzy bez pomocy nie mieliby takiej Wigilii, jak my wszyscy. A przecież mają prawo do takiego samego szczęścia - podkreśla Marek Borowski, Prezes Federacji Polskich Banków Żywności.

Czym najlepiej się podzielić? Bankom Żywności zależy przede wszystkim na następujących produktach: oleju, cukrze, przetworach warzywnych i owocowych, słodyczach, konserwach, mące i bakaliach.

Świąteczna Zbiórka Żywności będzie prowadzona również w Internecie pod adresem www.charytatywni.allegro.pl i potrwa od 25 listopada aż do 31 grudnia.

Banki Żywności i ich całoroczną działalność można wesprzeć także wysyłając charytatywny SMS o treści POMAGAM na numer 73265 koszt 3 zł + VAT.

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij