Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Kulinarny Puchar Polski „Smaki Galicji” w Gorajcu

Opublikowano: 2019-07-14 01:15:31, przez: admin, w kategorii: Region

GORAJEC, POWIAT LUBACZOWSKI.

Kulinarny Pucharu Polski „Smaki Galicji” w Gorajcu

 

W niedzielę (14 lipca 2019) odbędzie się letnia odsłona Festiwalu Smaków. To olbrzymie przedsięwzięcie kulinarne. Tego dnia możecie zobaczyć warsztaty edukacyjno-kulinarne, „Ryneczek Produktów Tradycyjnych”, mistrzowskie pokazy kulinarne, a także konkurs pn. „Galicyjska Miska” skierowany do lokalnych reprezentacji Kół Gospodyń Wiejskich.

 

W ramach Festiwalu Smaków w Cieszanowie odbędzie się prestiżowy konkurs (jeden z dziesięciu w Polsce), w ramach Kulinarnego Pucharu Polski, pn. „Smaki Galicji”, przeznaczony dla reprezentacji najlepszych hoteli i restauracji w Polsce, zakwalifikowanych do konkursu. Całe przedsięwzięcie odbędzie się w sąsiedztwie „Folkowiska” w Gorajcu.

 

O najwyższe miejsce na podium i nominację do KPP 2019 będą walczyć:

- Adam Kowalski i Jarosław Komala z Kompleksu Gastronomiczno-Hotelarskiego „Górski”, Proszenie,

- Grzegorz Misina i Damian Rusek z Restauracji Pod Leliwą i Restauracji Polska w Krakowie,

- Kamil Tłuczek i Piotrek Kuzdro z Restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie,

- Patryk Glinkowski i Łukasz Misiorny z Restauracji Grodzka12 w Lesznie,

- Natalia Zając i Dawid Bojda z Kawiarni Stary Piernik w Rzeszowie,

- Grzegorz Żurawek i Marcin Maksymow z Las Woda Park Rekreacyjno-Biznesowy, Wilga.

 

Projekt pn. „Smaki Podkarpacia” dofinansowany z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij