Kulinarny Puchar Polski „Smaki Galicji” w Gorajcu
GORAJEC, POWIAT LUBACZOWSKI.
W niedzielę (14 lipca 2019) odbędzie się letnia odsłona Festiwalu Smaków. To olbrzymie przedsięwzięcie kulinarne. Tego dnia możecie zobaczyć warsztaty edukacyjno-kulinarne, „Ryneczek Produktów Tradycyjnych”, mistrzowskie pokazy kulinarne, a także konkurs pn. „Galicyjska Miska” skierowany do lokalnych reprezentacji Kół Gospodyń Wiejskich.
W ramach Festiwalu Smaków w Cieszanowie odbędzie się prestiżowy konkurs (jeden z dziesięciu w Polsce), w ramach Kulinarnego Pucharu Polski, pn. „Smaki Galicji”, przeznaczony dla reprezentacji najlepszych hoteli i restauracji w Polsce, zakwalifikowanych do konkursu. Całe przedsięwzięcie odbędzie się w sąsiedztwie „Folkowiska” w Gorajcu.
O najwyższe miejsce na podium i nominację do KPP 2019 będą walczyć:
- Adam Kowalski i Jarosław Komala z Kompleksu Gastronomiczno-Hotelarskiego „Górski”, Proszenie,
- Grzegorz Misina i Damian Rusek z Restauracji Pod Leliwą i Restauracji Polska w Krakowie,
- Kamil Tłuczek i Piotrek Kuzdro z Restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie,
- Patryk Glinkowski i Łukasz Misiorny z Restauracji Grodzka12 w Lesznie,
- Natalia Zając i Dawid Bojda z Kawiarni Stary Piernik w Rzeszowie,
- Grzegorz Żurawek i Marcin Maksymow z Las Woda Park Rekreacyjno-Biznesowy, Wilga.
Projekt pn. „Smaki Podkarpacia” dofinansowany z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.