Park Naukowo-Technologiczny Rzeszów-Dworzysko Powiatu Rzeszowskiego
Sagitum - IT dla Twojego biznesu
Podkarpacki Fundusz Rozwoju oferuje preferencyjne finansowanie dla firm: pożyczki, poręczenia, faktoring
Śniadanie biznesowe w G2A Arenie

„Kruche” - ciastkarnia Moniki Kuźniar z Kraczkowej

Opublikowano: 2018-02-06 19:14:52, przez: admin, w kategorii: Wizytówki firm

„Kruche” to zupełnie nowe zjawisko – rozpoczęcie działalności gospodarczej w 2017 r. - na mapie produkcji cukierniczej w Podkarpackiem. To całkowicie domowa wytwórczość, najwyższej jakości z surowców ekologicznych i certyfikatem ekologicznym na wszystkie wyroby.

„Kruche” -  ciastkarnia Moniki Kuźniar z Kraczkowej„Kruche” -  ciastkarnia Moniki Kuźniar z Kraczkowej„Kruche” -  ciastkarnia Moniki Kuźniar z Kraczkowej„Kruche” -  ciastkarnia Moniki Kuźniar z Kraczkowej
„Kruche” -  ciastkarnia Moniki Kuźniar z Kraczkowej

 

Ciasteczek „kruchych” jest już w sumie kilkanaście rodzajów, a wszystkie są dziełem ręcznie wykonanym przez Monikę Kuźniar z Kraczkowej. Każdy tu znajdzie coś dla siebie: są z kawą, cynamonem, kawałkami czekolady, makiem, migdałami, kokosem, maślane. Tego smaku nie da się podrobić w żadnym przemysłowym zakładzie produkcyjny, to można wykonać tylko w realiach domowej manufaktury. A i same opakowania to małe dzieła sztuki, ręcznie robione z przemyślana dekoracją.

Ciasteczka maślane pieczone są ze swojskiego masła, śmietany, jajek i świeżutkiej mąki, całkowicie pozbawione konserwantów, ulepszaczy i barwników. Wolne od utwardzonych tłuszczy trans i długiej listy E. Właścicielka „Kruchych” postawiła na jakość i ekologię; wszystkie składniki (część pochodzi od lokalnych producentów z Podkarpackiego) mają stosowne certyfikaty. To czasem bardzo utrudnia działalność, bo nie może używać wszystkich – których by chciała – dodatków, ze względu na ich krótki termin przydatności do spożycia.

Pani Monika piekła „od zawsze”. To jej wielka pasja; w pieczenie angażuje się całą sobą w 101%. Zresztą w projekt „Kruche” zaprzątnięta jest bez reszty cała rodzina; końcowy efekt smakowy każdego z odmian „Kruchych” to ich wspólne dzieło - dopieszczenie przepisu do perfekcji. A skąd zrodził się pomysł wypieku ciasteczek i uczynienia z niego sposobu na biznes? Z nacisków znajomych odwiedzających nader chętnie jej dom i namawiających do ich produkcji na szerszą skalę. „Marnujesz swój talent” – przekonywali tak długo, aż tego lata „skapitulowała” i zarejestrowała „Kruche”. Opakowania dzięki przemyślanemu i gustownemu opracowaniu, nadają się na wyszukany i nietuzinkowy prezent.

Firma „Kruche” piecze najwyższej jakości - z surowców ekologicznych – ciasteczka, każde z certyfikatem ekologicznym. Maja kilkanaście przygotowanych receptur na swoje wyroby, z których dziewięć jest w stałej sprzedaży: maślane, z orzechami, z migdałami, z gorzką czekoladą, kawowe, z cynamonem, bezglutenowe, bez cukru i orkiszowe z kokosem. Nie są tanie, bo doskonała jakość i hand made muszą kosztować. A wszystkie dodatki dosypywane są „na bogato”, nie w wersji oszczędnościowej.

ZakupyWRzeszowie.pl - lokalny przewodnik zakupowo-gastronomiczny

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij