Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Warsztaty kulinarne na temat tradycyjnych przepisów kuchni rzeszowskiej

Opublikowano: 2014-08-13 11:34:35, przez: admin, w kategorii: Biznes

RZESZÓW. Ocalić od zapomnienia tradycyjną kuchnię.

Od lewej szef kuchni Bristol Arkadiusz Wejer, Jagna Niedzielska oraz Bartosz Rączy z Pro Carpathii. Fot. Krzysztof ZielińskiZupa chlebowa.Wątróbka z gęsi
Od lewej szef kuchni Bristol Arkadiusz Wejer, Jagna Niedzielska oraz Bartosz Rączy z Pro Carpathii. Fot. Krzysztof Zieliński

Od lewej szef kuchni Bristol Arkadiusz Wejer, Jagna Niedzielska oraz Bartosz Rączy z Pro Carpathii. Fot. Krzysztof Zieliński

 

W hotelu Bristol trwają warsztaty kulinarne dla kucharzy i restauratorów. Tematyka obejmuje kuchnię rzeszowską – dania, które zapisał w 1885 roku J. Bobrecki w publikacji „Książka kucharska czyli jasna i dokładna nauka sporządzania potraw mięsnych i postnych zawierająca znaczny zbiór niezawodnych przepisów”. Zajęcia prowadzi Jagna Niedzielska (architekturakulinarna.pl), a zorganizowało je Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, animator Rzeszowskiego Szlaku Kulinarnego, w ramach projektu dofinansowanego z Urzędu MiastaRzeszowa.

W poniedziałek i wtorek warsztaty odbyły się w restauracji Wesele, w środę i czwartek będą z kolei w Starym Browarze.

Więcej o: kulinaria, Bristol

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij