Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Jak organizować turystykę kulinarną (i przygotowywać proziaki oraz żurek)

Opublikowano: 2014-06-20 12:25:18, przez: admin, w kategorii: Biznes

RZESZÓW. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” organizuje bezpłatne szkolenie dla organizacji pozarządowych.

Proziaki przygotowane przez zespół Lubenianki. Fot. Adam Cyło

Proziaki przygotowane przez zespół Lubenianki. Fot. Adam Cyło

 

Szkolenie odbędzie się się 27 czerwca br. (piątek) w Rzeszowie w Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe w Gościńcu, ul. Przemysłowa 3 (obok RCMB).

Tematyka szkoleń to procedury udzielania zamówień publicznych oraz turystyka kulinarna połączona z warsztatami oraz degustacją produktów tradycyjnych, lokalnych i regionalnych. Udział w szkoleniach to szansa na zdobycie wiedzy dotyczącej procedur udzielania zamówień publicznych czyli praktycznego podejścia do zamówień, zapytań ofertowych i sposobu obliczania ofert. Natomiast szkolenie dotyczące turystyki kulinarnej połączonej z dwoma warsztatami do wyboru, to okazja na poznanie tradycji kulinarnej naszego regionu oraz nabycie umiejętności przygotowania proziaków, żuru dynowskiego oraz domowego chleba. Każdy uczestnik warsztatów otrzyma certyfikat ich ukończenia.

Możliwe jest uczestnictwo w warsztatach:

- „Jak u mamy – proziaki czyli placek mączny z sodą i kefirem”,

- „Wespół w zespół z żurkiem dynowskim i domowym chlebem”.

Zgłoszenia przyjmowane są telefonicznie +48 661 113 291, +48 17 852 85 26 oraz mailem: ewelina.n@procarpathia.pl do 25 czerwca br.

Szkolenie I „Procedury udzielania zamówień publicznych”

8:45 – 9:00 Rejestracja uczestników

9:00 – 10:30 Omówienie zagadnień dotyczących procedur udzielania zamówień publicznych (opis przedmiotu zamówienia, zapytania ofertowe, sposób obliczania ofert, itp.), Radca Prawny Anna Augustyn

10:30 – 10:45 Przerwa

Szkolenie II „Turystyka kulinarna oraz warsztaty”

10:30 – 10:45 Rejestracja uczestników

10:45 – 11:30 Warsztaty (do wyboru):

I grupa:

Warsztaty: Jak u mamy – proziaki – placek mączny z sodą i kefirem

II grupa:

Warsztaty:Wespół w zespół z żurkiem dynowskim i domowym chlebem

11:30 – 12:15 Turystyka kulinarna, Krzysztof Zieliński, Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”

12:15 Degustacja produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych

Szkolenie dofinansowane jest ze Swiss Contributions

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij