Stary Browar w hotelu Bristol w Rzeszowie
RZESZÓW. W sobotę otwiera swoje podwoje Stary Browar Rzeszowski, nawiązujący do wiekowych tradycji browarnictwa miasta nad Wisłokiem.
Piwa warzone na miejscu. Fot. Adam Cyło
Zobacz relację w Blekitna.tv Rzeszowskiej Telewizji Internetowej
Piwa o tradycyjnym smaku zdobywają w Polsce coraz więcej zwolenników. Nawet piwni potentaci wprowadzają na rynek piwa niepasteryzowane, pszeniczne. Rośnie też grono zwolenników małych browarów, często mieszczących się przy lokalach gastronomicznych. W ten trend wpisuje się hotel Bristol, mieszczący się w rzeszowskim Rynku. Bristol Tradition&Luxury zarówno wystrojem jak i menu nawiązuje do tradycji.
W sobotę (7 września) o godz. 16 otwarty zostanie tu Stary Browar Rzeszowski. Warzone w nim będzie pięć gatunków niepasteryzowanych i nieklarowanych piw: pilzner (tradycyjne jasne piwo o lekko gorzkim smaku); marcowe zwane też lager (odmiana pilznera posiadająca delikatniejszy smak); pszeniczne (mocno gazowane o intensywnym zapachu); pale (w rodzaju piw brytyjskich z mała ilością piany); ciemne.
Tylko w dniu otwarcia, od godziny 16.00, ceny na wszystkie potrawy i napoje będą obniżone o połowę.
ac