Niedziela w Taurusie
RZESZÓW. Ponad 2500 pierogów i 100 kg golonki zjedli w niedzielę goście w Barze Taurus. Setki osób odwiedziło restaurację w ramach Dnia Otwartych Drzwi, wśród nich wielu studentów.
Fot. Krzysztof Zieliński
Najczęściej zamawiane były różne rodzaje pierogów oraz podkarpacka golonka. A w czasie bezpłatnych degustacji także wyroby wędliniarskie. Spróbować można było też kilku gatunków chleba i ciast ze współpracującą z Taurusem rzeszowską cukiernią „Iza”. Większość z tych wyrobów zapisana jest na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Były też ekologiczne soki produkowane w gospodarstwie Antoniego Tudryna z Jelnej.
- Liczna grupa studentów biorących udział w imprezie spowodowała, że podjęliśmy decyzję o wprowadzeniu dla nich stałej zniżki 10% - mówi Fryderyk Kapinos, dyrektor ds. marketingu PPM „Taurus” z Pilzna. – Zniżka obowiązuje do końca roku. Od początku listopada wprowadzamy także comiesięczne promocje na wybrane danie, rabat w wysokości 30%. W listopadzie będą to wszystkie rodzaje pierogów, a w grudniu - golonka.
Bar mieści się przy ul. Podkarpackiej 190 w Rzeszowie
kz