Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Warsztaty kulinarne „Kopiec pietruszki”

Opublikowano: 2019-01-25 08:00:00, przez: admin, w kategorii: Kultura

Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza na ostatnie zajęcia z cyklu spotkań z babcią Janiną Olszowy, która uczy jak można przyrządzić warzywa korzeniowe.

Warsztaty kulinarne „Kopiec pietruszki”

 

Mistrzyni kuchni regionalnej uczy chętnych przygotowywania przeróżnych potraw, w których za smak i aromat odpowiada głównie pietruszka, marchew, seler, buraki, rzepa i topinambur. Dawniej warzywa korzeniowe przechowywano w ziemnych kopcach, dlatego hasło, pod którym odbywają się warsztaty nasuwa się samo: „Kopiec pietruszki”.

 

Zajęcia w sobotę, 26 stycznia br. odbędą się w godz. 11.00-14.00. Zostana przygotowane potrawy:

I danie: barszcz ukraiński z żeberkami

II danie: brukiew zapiekana w śmietanie

deser: pączki z marchewką

Zapisy: tel.: 17 227 12 96 lub e-mail: sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij