Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Owocowe smaki w produktach marki „Owocowe Smaki”

Opublikowano: 2016-04-10 21:56:45, przez: admin, w kategorii: Firmy

RZESZÓW, TRZCIANA. Spółka Owocowe Smaki z Trzciany zajmuje się produkcją tłoczonych, ekologicznych soków z owoców i warzyw, produkcją ekologicznych chipsów jabłkowych, zaś w ostatnim czasie także ekologicznych oranżad.

Owocowe smaki w produktach marki „Owocowe Smaki”Owocowe smaki w produktach marki „Owocowe Smaki”Od lewej: Antoni Tudryn, Mateusz Radek i Zygmunt Radek
Owocowe smaki w produktach marki „Owocowe Smaki”

 

Powstała na bazie rodzinnych gospodarstw ekologicznych współwłaścicieli. Antoni Tudryn w 2004 r. rozpoczął tłoczenie soków w przydomowej tłoczni w Jelnej pod marką „Owocowe Smaki”, natomiast Zygmunt Radek oraz Mateusz Radek zajmowali się suszeniem głównie jabłek na chipsy we wsi Trzciana k. Rzeszowa.

Tu też obecnie znajduje się siedziba firmy i zakład produkcyjny, a jej oferta powiększyła się o ekologiczne soki jabłkowe w połączeniu z marchwią, buraczkiem czerwonym, soki porzeczkowe, malinowe, aroniowe, syropy i lemoniady owocowe oraz barszczyk czerwony. Tłoczenie soku odbywa się za pomocą nowoczesnej linii produkcyjnej pozwalającej otrzymać soki najwyższej jakości. Są to soki NFC, oznacza to, że nie są wytwarzane z koncentratu. Ich walory potwierdza Certyfikat Producenta Ekologicznego wydany przez Jednostkę Certyfikującą Ekogwarancja PTRE. Sprzedawane są w szklanych butelkach różnej pojemności oraz w trzylitrowych kartonach z kranikiem typu bag-in-box. Część z nich tworzy odrębną linię soków delikatnie słodzonych ekologicznym cukrem trzcinowym.

Produkty te (również pod markami własnymi) dostępne są w ponad 1000 sklepach z ekologiczną żywnością, marketach gourmet na terenie kraju, jak i w dużych opakowaniach dla przemysłu spożywczego. Można je zamówić także w sklepach internetowych. Dodatkowo firma w swojej ofercie posiada suszone owoce i warzywa (np. ekologiczne chipsy jabłkowe), jak i w różnym stopniu rozdrobnienia, przeznaczone głównie jako półprodukt dla branży spożywczej.
Częścią działalności spółki jest sadownictwo.

Surowce do produkcji nabywane są przede wszystkim lokalnie, a także od gospodarstw ekologicznych zlokalizowanych głównie na terenie płd.-wsch. i środkowej Polski. Oznacza to, że cały proces produkcji, od rolnika do zamknięcia butelki soku, podlega rygorystycznej kontroli.

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij