Radosław Fischbach z Arłamowa „Hotelarzem Roku”
ARŁAMÓW, WARSZAWA.
Fot. arlamow.pl
Branżowy miesięcznik „Hotelarz” i firma doradcza Horwath HTL wczoraj w Sofitelu Warszawa - w ramach trzeciej edycji konferencji Hotel & Tourism Trends - dokonały rozstrzygnięcia konkursu, m.in. w kategorii „Hotelarz do 35 roku życia”. Wśród wybranych z całej Polski trzech finalistów wygrał Radosław Fischbach, obecnie dyrektor gastronomii w Hotelu Arłamów, wcześniej związany m.in. z Hotelem Bristol w Rzeszowie.
- To ogromne wyróżnienie dla mnie, człowieka mającego 29 lat i od dwóch lat na stanowisku dyrektorskim – podkreśla Radosław Fischbach, który w Podkarpackie przyjechał z rodzinnego Pomorza. – Tego wyboru dokonała 22-osobowa kapituła, zrzeszająca najlepszych specjalistów z branży hotelarskiej w Polsce. Już znalezienie się wśród trójki finalistów to marzenie każdego szefa, szczególnie przed trzydziestką.
Restauracja Arłamów mieści się w Rezydencji czyli najstarszej części kompleksu hotelarsko-restauracyjnego. Obecnie to największytaki kompleks w województwie podkarpackim, w czasach Polski Ludowej mieścił się tu ośrodek rządowy. W stanie wojennym przetrzymywany był tutaj Lech Wałęsa. Były przewodniczący Solidarności przyjeżdża tu zresztą do dziś. A restauracja w tym roku (czyli 2015) przystąpiła do Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki.