Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Przysmaki Ziemi Podkarpackiej 2015

Opublikowano: 2015-07-20 08:49:34, przez: admin, w kategorii: Biznes

RADOMYŚL WIELKI.

Przysmaki Ziemi Podkarpackiej 2015Fot. Radomyśl WielkiPrzysmaki Ziemi Podkarpackiej 2015Przysmaki Ziemi Podkarpackiej 2015
Przysmaki Ziemi Podkarpackiej 2015

 

Gmina Radomyśl Wielki w powiecie mieleckim to zagłębie tradycyjnego wędliniarstwa - działa tam kilkkanaście zakładów. W niedzielę w sobotę po raz dziewiąty został zorganizowany Podkarpacki Dzień Wędliniarza. Zaprezentowały się zakłady mięsne z całego województwa.

W konkursie "Przysmaki Ziemi Podkarpackiej” nagrodzono kiełbasę wiejską podsuszaną Władysława Giży z Radomyśla Wielkiego, kiełbasę myśliwską z firmy „Juvita” z Dulczy Wielkiej, szynkę swojską pilzneńską z firmy „Taurus” z Pilzna, kiełbasę wiejską Kazimierza Mrozowskiego z Radomyśla Wielkego oraz boczek wiejski Andrzeja Dudka także z Radomyśla Wielkiego.

Były również koncerty zespołów Servoos, 4Ever i Lesioki oraz zabawa taneczna z zespołem Flash. Równocześnie odbywał się piknik firmy Geyer&Hosaja, a w jego ramach konkurs plastyczny, mecz piłkarski, zawody wędkarskie.

Impreza była dofinansowana m.in. w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij