Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Pierwsze wydanie Bieszczadnika Kulinarnego

Opublikowano: 2015-05-11 08:03:44, przez: admin, w kategorii: Biznes

BIESZCZADY. Kulinaria i piwo.

Pierwsze wydanie Bieszczadnika KulinarnegoPierwsze wydanie Bieszczadnika Kulinarnego
Pierwsze wydanie Bieszczadnika Kulinarnego

 

Tuż przed długim majowym weekendem do ukazało się pierwsze wydanie Bieszczadnika Kulinarnego.

- To subiektywny wybór restauracji działających w Bieszczadach i okolicach - informuje Andrzej Czech z Ursa Maior. - Naszym zdaniem to ciekawe, warte odwiedzenia miejca, prowadzone przez interesujących ludzi. Dania wspomniane w przewodniku to sztandarowe pozycje menu każdej z restauracji.

Do pierwszego wydania trafiło 15 restauracji z Bieszczadów i okolic, między innymi Chata Wędrowca czy Wilcza Jama, a także Dwór Kombornia czy Posmakuj Krosno.
Wydawcą jest browar, więc do każdego przedstawionego dania dobrane zostały piwa, które najbardziej do niego pasują. Znalazło się również miejsce dla ciekawostek o tym jak powstają różne rodzaje piwa i dlaczego nabierają określonych cech.

- Dzięki temu goście mogą wzbogacić swe doznania kulinarne w fajnych i sprawdzonych lokalach oraz wiedzę o piwach, a my inicjujemy współpracę między różnymi lokalami działającymi w Bieszczadach oraz promujemy lokalnie powstające piwo - podsumowuje Andrzej Czech.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij