Pierwsze wydanie Bieszczadnika Kulinarnego
BIESZCZADY. Kulinaria i piwo.
Tuż przed długim majowym weekendem do ukazało się pierwsze wydanie Bieszczadnika Kulinarnego.
- To subiektywny wybór restauracji działających w Bieszczadach i okolicach - informuje Andrzej Czech z Ursa Maior. - Naszym zdaniem to ciekawe, warte odwiedzenia miejca, prowadzone przez interesujących ludzi. Dania wspomniane w przewodniku to sztandarowe pozycje menu każdej z restauracji.
Do pierwszego wydania trafiło 15 restauracji z Bieszczadów i okolic, między innymi Chata Wędrowca czy Wilcza Jama, a także Dwór Kombornia czy Posmakuj Krosno.
Wydawcą jest browar, więc do każdego przedstawionego dania dobrane zostały piwa, które najbardziej do niego pasują. Znalazło się również miejsce dla ciekawostek o tym jak powstają różne rodzaje piwa i dlaczego nabierają określonych cech.
- Dzięki temu goście mogą wzbogacić swe doznania kulinarne w fajnych i sprawdzonych lokalach oraz wiedzę o piwach, a my inicjujemy współpracę między różnymi lokalami działającymi w Bieszczadach oraz promujemy lokalnie powstające piwo - podsumowuje Andrzej Czech.