Życzenia starosty rzeszowskiego Marka Sitarza z okazji Wielkanocy
Życzenia Waldemara Szumnego z okazji Wielkanocy
Adam Dziedzic - kandydat na prezydenta Rzeszowa
Maria Fajger - kandydatka do sejmiku województwa podkarpackiego

Konkurs dań z ryby

Opublikowano: 2014-05-09 21:43:25, przez: admin, w kategorii: Rolnictwo

RZESZÓW. Promocja potraw z ryb słodkowodnych występujących na Podkarpaciu.

Fot. Teraz Pstrąg

Fot. Teraz Pstrąg

 

Zapraszam na kolejną edycję konkursu nas ,,Nasza ryba nie tylko od święta”. W sobotę 10 maja, w holu Urzędu Marszałkowskiego (ul. Cieplińskiego) od godziny 10.00 uczestnicy konkursu będą prezentować swoje kulinarne dzieła.

Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi między 12.30 a 13.00 w Sali Audytoryjnej (II piętro).

Do konkursu przystąpiło 9 szkół, zgłaszając do oceny łącznie kilkadziesiąt potraw wykonanych przez uczniów w dwóch kategoriach konkursowych:

-danie główne

-przystawka

Podstawowym warunkiem uczestnictwa w konkursie jest wykonanie potraw przez uczniów z użyciem rodzimych gatunków ryb słodkowodnych. Każda szkoła reprezentowana będzie przez trzyosobową ekipę uczniów wraz z nauczycielem-opiekunem.

Życzenia posłanki Ewy Leniart z okazji Wielkanocy
Ryszard Wisz kandydat do Rady Powiatu Rzeszowskiego

Potrawy oceniane będą przez specjalnie w tym celu powołaną przez Zarząd Województwa Podkarpackiego Komisję - w skład, której wchodzą przedstawiciele ważnych środowisk opiniotwórczych.

Ponadto w czasie odbywającego się konkursu zaprezentują swoje rybne przysmaki takie profesjonalne kuchnie jak:

- Karczma Podkarpackie Jadło z Babicy,

- Karczma Pod Semaforem z Bachórza,

- Restauracja u Schabińskiej z Jasła,

- Restauracja Małopolska z Jasła,

- Karczma Dębowy Dwór z Rudy Różanieckiej.

Życzenia senatora Józefa Jodłowskiego z okazji Wielkiej Nocy
Życzenia od posła Bogdana Rzońcy z okazji Wielkanocy

Dodatkowego ,,smaku” i emocji doda naszemu konkursowi z pewnością udział profesjonalnego jury w skład którego wejdą:

- Dorota Pajęcka - szef kuchni restauracji Hotelu Ambasador w Rzeszowie,

- Arkadiusz Wejer - szef kuchni restauracji Wesele Hotelu Bristol w Rzeszowie,

- Grzegorz Bednarczyk - szef kuchni Karczma Polska w Mielcu.

Więcej o: kulinaria, ryby, PO Ryby, PROW

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij