Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Sport's Bar-B-Q w Millenium Hall

Opublikowano: 2014-03-06 19:07:39, przez: admin, w kategorii: Firmy

RZESZÓW. Nowy lokal o niespotykanym w Rzeszowie profilu zostanie otwarty w najbliższy piątek w galerii handlowej.

Fot. Adam CyłoSzef kuchni Bar-B-Q Michał Nazimek. Fot. Adam CyłoFot. Adam CyłoWino prosto z baczek. Fot. Adam Cyło
Kelnerki w uniformach. Fot. Adam CyłoRobert Wróbel z siatkarkami Developres. Fot. Adam CyłoKoszulka z podpisami uczestników ubiegłorocznego Long Tracku. Fot. Adam CyłoFot. Adam Cyło
Fot. Adam CyłoBar-B-Q od kuchni. Fot. Adam Cyłona pre-openingu pojawił się Jacek Hazuka, malarz posiadający swoja pracownię w Millenium Hall. Fot. Adam CyłoFot. Adam Cyło
Fot. Adam CyłoZupa cebulowa. Fot. Adam CyłoFot. Adam CyłoFot. Adam Cyło
Fot. Adam Cyło

Fot. Adam Cyło

 

W piątek (7 marca 2014) w Millenium Hall na I piętrze zostanie otwarta nowa restauracja - Sport's Bar-B-Q.

- Znaki rozpoznawcze miejsca to drewniany kajak z lat sześćdziesiątych, motor żużlowy, kije do golfa, piłki, koszulki, dresy przekazane przez znanych sportowców, np. Rafała Wilka – mówi Robert Wróbel, jeden z właścicieli lokalu. - A także kilka monitorów telewizyjnych, na których transmitowane (bądź retransmitowane) będą imprezy sportowe.

Kuchnia oparta jest na wzorcach BBQ. Potrawy przygotowywane są bezpośrednio na zamówienie klienta pod okiem szefa kuchni Mariusza Nazimka (do niedawna szef kuchni restauracji Loft). A dzięki przeszklonej ścianie na bieżąco można podglądać przygotowywane dania.

Przystawki to np. tapenada (specjalna pasta z oliwek podana na pieczywie focaccia= oraz skrzydełka w sosie BBQ i na ostro. Zupa chilli con carne – wyjątkowa i popularna w Ameryce (nawiązująca do kuchni meksykańskiej) podawana jest na ostro w gorącym kociołku. Inną ciekawą pozycją w menu jest ciemna zupa cebulowa (French onion soup) zapiekana w piecu z żółtym serem.

Najważniejsze jednak są dania mięsne. Każde czymś się wyróżnia. Np. żeberka są podwędzane, następnie duszone i zapiekane. Specjalnie na potrzeby burgerów w restauracji wypiekane są na miejscu bułka. Dp wyboru są cztery warianty: Sport’s burger, Puled burger, Wegetarian oraz Fish burger. Natomiast wśród steków są T-bone (stek z kością z lędźwiowej części tuszy wołowej), Angus (stek ze szkockiej wołowiny) oraz Sport’s (stek z polskiej polędwicy wołowej od regionalnego farmera). Steki wysmażane są na życzenia klienta: rare (słabo wysmażony – mięso czerwone w środku z rozpoczętym procesem ścinania białka), medium (osocze po naciśnięciu jest już brunatnawe, mięso jeszcze bardziej jędrne) oraz well done (stek bardzo dobrze wysmażony).

Dodatki to frytki, sałatki i warzywa. Te pierwsze są długie, o złocistym kolorze. Specjalna odmiana ziemniaka, która nie wchłania zbyt dużej ilości tłuszczu. W karcie znaleźć można także czerwone frytki. Sporządzane ze słodkiej odmiany ziemniaka.

- W Polsce nie uprawia się takich odmian ziemniaka, które nas interesowały, więc sprowadzamy je z zagranicy – mówi Przemysław Skiba, współwłaściciel lokalu.

W ofercie są także sałatki, desery i kawa, a także wino i inne alkohole w tym rzadko spotykane w lokalach piwo Brackie.

Do Sport’s Bar-B-Q za kilka tygodni ma dołączyć klub nocny.

ac

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij