Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Platan podkarpackim laureatem plebiscytu „Najlepsza Restauracja 2024”

Opublikowano: 2024-06-13 15:58:31, przez: admin, w kategorii: Firmy

SĘDZISZÓW MAŁOPOLSKI, KRAJ. Piąta edycja plebiscytu dobiegła końca. Wzięło w niej udział blisko 600 restauracji z 15 regionów Polski, spośród których wyłoniono 19 laureatów. Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 11 czerwca w Winnicy Adoria na Dolnym Śląsku. Wydarzeniu towarzyszyła premiera albumu „Kulinarna Podróż po Polsce”.

Fot. platan.pl

Fot. platan.pl

 

W piątej edycji plebiscytu konsumenckiego „Najlepsza Restauracja 2024” wzięło udział niemal 600 restauracji z 15 regionów. Konsumenci, biorąc pod uwagę smak dania, obsługę oraz atmosferę panującą w lokalu, głosowali na wybrane restauracje, poprzez kliknięcie symbolu korony na stronie internetowej programu. Miejsca, które otrzymały największą liczbę koron, zdobyły tytuł Najlepszej Restauracji 2024 programu Polskie Skarby Kulinarne i zostały zaprezentowane wyjątkowym albumie pt. „Kulinarna podróż po Polsce”, wydanym przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Wyłoniono 19 laureatów, spośród których najwięcej głosów otrzymały: Restauracja & Karczma Staropolska, Restauracja DaVinci oraz Restauracja Akcent.   

 

– Poszukujemy najlepszych smaków kuchni polskiej – mówi Magdalena Figurna, Menadżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej w MAKRO Polska. – Głównym celem zarówno plebiscytu, jak i programu Polskie Skarby Kulinarne jest budowanie świadomości na temat rodzimej kuchni oraz wsparcie i docenienie lokalnych restauracji. Wyboru zwycięzców dokonują konsumenci, którzy oprócz dań oceniają także obsługę lokalu – dodaje. 

 

Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 11 czerwca w Winnicy Adoria na Dolnym Śląsku. Wydarzenie cieszyło się znacznym zainteresowaniem. Wzięło w nim udział ponad 100 uczestników.

 

Za przygotowanie dań odpowiadali szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Goście mogli spróbować między innymi kremowej bryndzy z bobem, groszkiem, rokitnikiem, chili i miętą, chłodnika z polskich warzyw na maślance z kruszonymi pestkami czy lemionady rokitnikowej. Mieli również możliwość zwiedzić winnicę, wziąć udział w wine pairingu oraz w prezentacji dotyczącej renesansu zapomnianych produktów kuchni polskiej.

 

Wydarzeniu towarzyszyła premiera najnowszego wydania albumu „Kulinarna podróż po Polsce”. Jest to unikalna publikacja, która łączy opowieść o kuchni regionów, prezentację laureatów plebiscytu „Najlepsza Restauracja 2024” z bogactwem przepisów kuchni polskiej autorstwa szefów kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Album jest dostępny na stronie Gazetka Promocyjna MAKRO - Kulinarna podróż po Polsce - Strona 1

Jedynym laureatem z Podkarpacia jest restauracja w Hotelu Platan w Sielcu pod Sędziszowem Małopolskim.

 .

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij