Szkolenia dla producentów mięsa
PODKARPACKIE. “Agroexpert” Ośrodek Badań i Doradztwa dla Rolnictwa w Warszawie realizuje projekt szkoleniowy pt. “Produkcja mięsa wysokiej jakości szansą opłacalności produkcji w województwie podkarpackim”.
Szkolenie obejmuje jeden z 4 modułów po 6 godz. lekcyjnych - mięso wołowe, baranie, drobiowe lub wieprzowe. Jeden uczestnik może wziąć udział więcej niż w 1 module szkoleniowym. Liczba uczestników szkolenia w jednej grupie nie może przekroczyć 40 osób. “Agroexpert" na zgłoszenia oczekuje do końca sierpnia br. Kwalifikacja nastąpi według kolejności zgłoszeń. Szkolenia są bezpłatne i prowadzone przez wysokiej klasy specjalistów. Rolnicy uczestniczący w szkoleniu otrzymają stosowne zaświadczenie o ukończeniu szkolenia.
Więcej informacji na stronie internetowej: www.agroexpert.pl.
Projekt szkoleniowy realizowany jest w konsorcjum z:
- Instytutem Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk w Jastrzębcu,
- Polskim Związkiem Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej “POLSUS",
- Związkiem “Polskie Mięso",
- Krajową Radą Drobiarstwa - Izba Gospodarcza,
- Polskim Zrzeszeniem Producentów Bydła Mięsnego,
- Polskim Związkiem Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego.
Projekt realizowany jest na zlecenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi szkolenia w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.
kar