Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Nowi członkowie klastra Podkarpackie Smaki

Opublikowano: 2016-09-29 12:24:05, przez: admin, w kategorii: Biznes

PODKARPACKIE. Piekarnia Elżbieta Nawłoka i Gospodarstwo Rolne Jadwiga Rybienik.

Nowi członkowie klastra Podkarpackie Smaki Nowi członkowie klastra Podkarpackie Smaki
Nowi członkowie klastra Podkarpackie Smaki

 

Klaster Podkarpackie Smaki to zrzeszenie podkarpackich producentów żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej, dbających o jakość wyrobów i stosowanie tradycyjnych receptur. Działa od 16 stycznia 2013 r., a jego animatorem od początku jest Stowarzyszenie „Pro Carpathia”.

 

Na początku członkami było 21 podmiotów. Obecnie Klaster zrzesza 54 podmioty. W poniedziałek, 12 września br., Rada Programowa Klastra przyjęła dwóch kolejnych członków:

 

- Piekarnia Elżbieta Nawłoka z Rzeszowa działa od 1996 r. Obecnie we własnym zakładzie przy ul. Reformackiej w Rzeszowie, w którym powstają wyroby piekarnicze i cukiernicze wytwarzane według tradycyjnych receptur metodami rzemieślniczymi. Pracują w nim i zarządzają zakładem już dwa pokolenia rodziny Nawłoka. W sklepie firmowym zlokalizowanym przy piekarni można kupić wyroby, które są tylko w nim dostępne, m.in. chleb z farszem z kapusty i cebuli oraz wyroby cukiernicze.

 

- Gospodarstwo Rolne Jadwiga Rybienik założone w 1997 r. w Huwnikach (gm. Fredropol) oferujące produkty wytwarzane z derenia (m.in. oryginalny cymes dereniowy, zagęszczony sok z derenia i dereniówka) rosnącego w ekologicznym sadzie (z certyfikatem).

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij