Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
X Konferencja Bezpieczeństwo energetyczne – filary i perspektywa rozwoju
Rekrutacja na studia WSPiA
PKS Rzeszów - oferty pracy

Projekt przebudowy kompleksu kuchennego KSW nr 2 opracuje BBC Best Building Consultants

Opublikowano: 2025-07-02 17:52:13, przez: admin, w kategorii: Region

RZESZÓW. Szpital zarezerwował na to zadanie 700 000 zł. Ostatecznie będzie nieco taniej - 697 779 zł. Cena najdroższej oferty w przetargu wynosiła aż 1 217 700 zł.

Fot. ilustracyjne (pixabay/CC0)

Fot. ilustracyjne (pixabay/CC0)

 

A planowana jest przebudowa i modernizacja kuchni centralnej oraz konieczność - na czas tej inwestycji - zapewnienia tzw. kuchni tymczasowej.

 

Wyłoniony wykonawca będzie musiał dostosować proponowane rozwiązania z dokumentacjami dwóch innych planowanych inwestycji, stworzeniem Podkarpackiego Centrum Medycyny Dziecięcej oraz Podkarpackiego Centrum Chodób Serca.

 

Szpital oczekuje, że będzie dysponował kompleksową dokumentacją projektową po 40 tygodniach od podpisania umowy z wyłonionym wykonawcą.

 

Pierwszy projekt dotyczyć ma przebudowy budynku kuchni (budynek K) w pełnym zakresie (pomieszczenia kuchni, magazyny, windy, chłodnie, mroźnie, administracja, zaplecze socjalne, zmywalnia i inne pomieszczenia niezbędne do funkcjonowania kuchni przygotowującej posiłki od podstaw, wg przyjętego systemu produkcji i dystrybucji 3 posiłki dzienne po 2000 porcji) wraz z przebudową wszystkich instalacji i przyłączy.

 

Powierzchnie podlegające przebudowie: wysoki parter - ok. 1500 m2; niski parter - ok. 1300 m2. Zmienić ma się także zagospodarowanie terenu, m.in. z parkingiem dla dostawców i odbiorców posiłków (kuchnia centralna ma być przystosowania do dystrybucji posiłków poza obręb szpitala)

Z kolei drugie zadanie dotyczy projektu - „adaptacji pomieszczeń budynku „P” na cele kuchni tymczasowej, wykorzystywanej podczas przebudowy kuchni właściwej”. Tu zakładana jest także m.in. przebudowa instalacji wewnętrznych w zakresie niezbędnym dla funkcjonowania kuchni tymczasowej. Powierzchnia przeznaczona pod adaptację na cele kuchni tymczasowej, to ok. 1000 m2.

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij