Fundusze promocji produktów rolno-spożywczych – nabór uzupełniający
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi ogłasza nabór uzupełniający na członków komisji zarządzających Funduszu Promocji Mięsa Owczego (dla przedstawicieli producentów i przetwórców) oraz Funduszu Promocji Mięsa Końskiego (dla przedstawiciela przetwórców) na kadencję 2025-2029.

Fot. pixabay/CC0
Szczegóły naboru uzupełniającego:
1. Fundusz Promocji Mięsa Owczego
Są jeszcze trzy miejsca dla kandydatów reprezentujących podmioty prowadzące chów lub hodowlę owiec oraz jedno miejsce dla kandydata reprezentującego zakłady prowadzące działalność w zakresie przetwórstwa mięsa oraz niebędących zakładami przetwórczymi przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie uboju owiec.
2. Fundusz Promocji Mięsa Końskiego
Jest jedno miejsce dla kandydata reprezentującego zakłady prowadzące działalność w zakresie przetwórstwa mięsa oraz niebędących zakładami przetwórczymi przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie uboju koni.
3. Jak zgłosić kandydata do obydwu funduszy
Kandydatów do wymienionych funduszy mogą do 21 marca 2025 r. mogą zgłosić ogólnokrajowe organizacje zrzeszające te podmioty, na udostępnionym formularzu, w formie:
- papierowej, na adres: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, ul. Wspólna 30; 00-930 Warszawa;
- drogą elektroniczną, za pośrednictwem: elektronicznej skrzynki podawczej Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi na platformie e-PUAP, na adres ePUAP: /5s4i53wlll/SkrytkaESP - umożliwia przyjmowanie i obsługę (np. otrzymanie urzędowego poświadczenie odbioru) dokumentów elektronicznych podpisanych kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub tzw. profilem zaufanym.
Do formularza zgłoszenia dołącza się dokumenty potwierdzające:
- cel i opis działalności a także formę prawną działania danej organizacji (np. statut, uchwała, wyciąg z Krajowego Rejestru Sądowego lub inny dokument);
- wiedzę i doświadczenie kandydata na członka komisji zarządzającej, o którym mowa w pkt. 2.2 formularza;
- wykaz członków zrzeszonych w strukturach organizacji, o którym mowa w pkt. 1.6 formularza.
Do pobrania
Instrukcja_wypełniania_zgłoszeniadocx.pdf 0.53MBDo pobrania