KSW nr 2 szuka projektanta przebudowy szpitalnego kompleksu kuchennego
RZESZÓW. A planowana jest przebudowa i modernizacja kuchni centralnej oraz konieczność - na czas tej inwestycji - zapewnienia tzw. kuchni tymczasowej.

Fot. pixabay/CC0
Wyłoniony wykonawca będzie musiał dostosować proponowane rozwiązania z dokumentacjami dwóch innych planowanych inwestycji, stworzeniem Podkarpackiego Centrum Medycyny Dziecięcej oraz Podkarpackiego Centrum Chodób Serca (pierwszy projekt jest już gotowy, drugi jest na etapie opracowywania).
Szpital oczekuje, że będzie dysponował kompleksową dokumentacją projektową po 40 tygodniach od podpisania umowy z wyłonionym wykonawcą.
Pierwszy projekt dotyczyć ma przebudowy budynku kuchni (budynek K) w pełnym zakresie (pomieszczenia kuchni, magazyny, windy, chłodnie, mroźnie, administracja, zaplecze socjalne, zmywalnia i inne pomieszczenia niezbędne do funkcjonowania kuchni przygotowującej posiłki od podstaw, wg przyjętego systemu produkcji i dystrybucji 3 posiłki dzienne po 2000 porcji) wraz z przebudową wszystkich instalacji i przyłączy.
Powierzchnie podlegające przebudowie: wysoki parter - ok. 1500 m2; niski parter - ok. 1300 m2. Zmienić ma się także zagospodarowanie terenu, m.in. z parkingiem dla dostawców i odbiorców posiłków (kuchnia centralna ma być przystosowania do dystrybucji posiłków poza obręb szpitala)
Z kolei drugie zadanie dotyczy projektu - „adaptacji pomieszczeń budynku „P” na cele kuchni tymczasowej, wykorzystywanej podczas przebudowy kuchni właściwej”. Tu zakładana jest także m.in. przebudowa instalacji wewnętrznych w zakresie niezbędnym dla funkcjonowania kuchni tymczasowej. Powierzchnia przeznaczona pod adaptację na cele kuchni tymczasowej, to ok. 1000 m2.
Na oferty szpital czeka do 8 kwietnia.