Festiwal Produktów Podkarpackich 2024
BIESZCZADY. Impreza w Bieszczadzkim Centrum Dziedzictwa Kulturowego „Fanto” w Ustrzykach Dolnych 17 sierpnia 2024 r.
Podczas festiwalu poznać będzie można ofertę najlepszych producentów z regionu. Wystawcy zaprezentują wyroby winiarskie, nalewki, miody, sery, ekologiczne przetwory z owoców i warzyw, oleje tłoczone na zimno i wiele innych podkarpackich przysmaków. Nie zabraknie również rękodzielników - na stoiskach będzie można zakupić m.in. biżuterię, ubrania, zabawki, wyroby z wikliny, szkła oraz naturalne kosmetyki.
Festiwal to także okazja, by wziąć udział w warsztatach ceramicznych, warsztatach tworzenia wianków z suszonych traw, konkursach. Warto także spróbować swoich sił podczas zajęć z zumby lub zrelaksować się na popołudniowej jodze.
Na miłośników dobrej kuchni będzie czekał Andrzej Polan - kucharz i osobowość telewizyjna, który przygotuje kulinarne cuda inspirowane regionem. Ważnym punktem programu będzie otwarcie Bieszczadzkiego Centrum Dziedzictwa Kulturowego „Fanto”.
Wieczorem na festiwalowej scenie wystąpi Urszula.
Wstęp na festiwal jest bezpłatny.
Program
13.00 Rozpoczęcie Festiwalu Produktów Podkarpackich
13.00 - 14.00 Gotowanie z Andrzejem Polanem
14.15 - 15.00 Popołudniowa joga
15.00 - 15.30 Oficjalne otwarcie Festiwalu Produktów Podkarpackich oraz otwarcie Bieszczadzkiego Centrum Dziedzictwa Kulturowego Fanto
15.30 - 17.00 Gotowanie z Andrzejem Polanem
16.15 - 17.00 Energetyzująca zumba
17.10 - 18.00 Koncert zespołu Ponad Chmurami
18.15 - 20.00 Gotowanie z Andrzejem Polanem
20.00 - 21.15 Koncert Urszuli
Ponadto w programie⬇️⬇️⬇️
Strefa warsztatowa
14.00-19.00 Warsztaty ceramiczne
15.00 - 18.00 Warsztat tworzenia wianków z suszonych traw
13.00 - 19.00 Animacje dla dzieci
Atrakcje dla dzieci i dorosłych
Gry i zabawy zręcznościowe
Zwiedzanie Fanto
Gra terenowa „Poszukiwacze skarbów”
Wydarzenie towarzyszące - Carpathian Wine Fest sobota 13:00 - 19:00, niedziela 11:00 - 19:00