Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Od ziemniaka do frytki – kiermasz w Agrohurcie

Opublikowano: 2013-09-21 09:33:40, przez: admin, w kategorii: Firmy

RZESZÓW. Trwają IV Podkarpackie Regionalia.

Krzysztof Baran, szef kuchni hotelu Zimowit. Fot. Adam CyłoZiemniaki z dębickiego Detaru. Fot. Adam CyłoEkologiczne wyroby z OSM Jasienica RosielnaPodkarpackie Regionalia - Agrohurt 21 września 2013
Podkarpackie Regionalia - Agrohurt 21 września 2013Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. Fot. Adam CyłoPodkarpackie Regionalia - Agrohurt 21 września 2013Podkarpackie Regionalia - Agrohurt 21 września 2013
Nalewki z KrzeszowaPodkarpackie Regionalia - Agrohurt 21 września 2013Podkarpackie Regionalia - Agrohurt 21 września 2013Podkarpackie Regionalia - Agrohurt 21 września 2013
Krzysztof Baran, szef kuchni hotelu Zimowit. Fot. Adam Cyło

Krzysztof Baran, szef kuchni hotelu Zimowit. Fot. Adam Cyło

 

Impreza rozpoczęła się po godz. 8 i potrwa do godz. 13.

Podkarpackie Centrum Hurtowe Agrohurt od kilku miesięcy organizuje cykliczne, sobotnie imprezy promujące podkarpacką żywność. Tym razem jest to ziemniak i wszystko co z niego powstaje.

Główną atrakcją będzie pokaz kulinarny w wykonaniu Krzysztofa Barana, szefa kuchni hotelu Zimowit zaprezentuje różne potrawy z ziemniaków. W planie są także konkursy z nagrodami.

Na kiermaszu są producenci także koła gospodyń wiejskich, spółdzielnie mleczarskie (Mlekovita i Jasienica Rosielna), producenci wędlin (m.in. Batista i stost tradycyjnych nalewek (m.in. Teresa Łysikowska z Krzeszowa), producenci miodu z Roztocza, cukiernicy, producenci ozdób i rękodzieła. Na wiele stoiskach można skosztować np. żurku, wędlin, słodyczy.

Wielu wystawców przygotowało też promocje.

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij