Odbył się III Podkarpacki Kongres Spożywców
RZESZÓW.
Od lewej mec. Mariusz Kwolek, prezes CPB Paweł Zając i wicemarszałek Piotr Pilch. Fot. Anna Magda
Przedsiębiorcy i eksperci z branży spożywczej spotkali się w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego, by porozmawiać na temat integracji z sieciami handlowymi i sklepami detalicznymi w ramach III Podkarpackiego Kongresu Spożywców. Organizatorem było Centrum Promocji Biznesu.
Dzisiejszy Kongres to również okazja do zapoznania się z aktualnymi przepisami prawa krajowego i europejskiego obowiązującymi na rynku spożywczym, wymogami stawianymi konsumentom, a także z wieloma innymi działaniami związanymi z prowadzeniem działalności gospodarczej. W ostatniej części wydarzenia uczestnicy będą mogli wziąć udział w panelu dyskusyjnym, którego prelegentami będą podkarpaccy przedsiębiorcy funkcjonujący na dzisiejszym rynku.
III Podkarpackiego Kongresu Spożywców.