Park Naukowo-Technologiczny Dworzysko powiatu rzeszowskiego
Pożyczka obrotowa w Podkarpackim Funduszu Rozwoju
Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2021
Nowe mieszkania przy ul. Czudeckiej w Rzeszowie

Rzeszowska firma Creo rozbuduje szpital w Ustrzykach Dolnych

Opublikowano: 2021-03-01 23:15:12, przez: admin, w kategorii: Inwestycje

POWIAT BIESZCZADZKI. Starostwo rozstrzygnęło kolejną, ale i najważniejszą część zamówienia - na wykonanie projektu i zrealizowanie samej budowy nowego pawilony szpitalnego.

Wizualizacja ITO Natalia Bochnak

Wizualizacja ITO Natalia Bochnak

 

Na tę część starostwo zamierzało wydać 12 034 162 zł. Niestety najtańsza z czterech ofert, jakie wpłynęły na to zadanie, wyceniona została aż na 17 100 075 zł. Cenę taką zaproponowała właśnie rzeszowska firma Creo. Tyle tylko, że ceny pozostałych trzech ofert były jeszcze wyższe. Najdrożej wyceniła swoją ofertę inna rzeszowska firma SB Complex - 23 642 642 zł. Wybór komisji przetargowej padł więc ostatecznie na Creo.

Wygraj promocję i reklamę w mediach - konkurs

Przyszły pawilon ma mieć 2,2 tys. m2 powierzchni. Będzie to obiekt parterowy, częściowo podpiwniczony. „Program medyczny będzie oparty o blok operacyjny 2 salowy, izbę przyjęć, diagnostykę obrazową oraz poradnie nocną i świąteczną. Na kondygnacji podziemnej zlokalizowana będzie istniejąca kotłownia oraz pomieszczenia magazynowe. Parkingi w liczbie około 69 miejsc parkingowych (w tym 10 miejsc dla niepełnosprawnych) i budynek techniczny zostanie zlokalizowany na końcu działki”(za programem funkcjonalno-użytkowym).

W ramach przedsięwzięcia zagospodarowany zostanie również teren wokół nowego szpitalnego pawilonu. Powstaną chodniki, drogi wewnętrzne, oświetlenie oraz mała architektura.

Kontrakty na dwie pozostałe części zamówienia zgarnie krakowska firma Aceptic. Za zakup wyposażenia sal i gabinetów starostwo zapłaci 2 602 444 zł, zaś za zakupu i montaż mebli do nowego szpitalnego pawilonu - 689 646 zł.

Projekt pawilonu opierać się ma na Programie Funkcjonalno-Użytkowym opracowanym przez krakowską pracownię „ITO Natalia Bochnak”.

Inwestycja jest dofinansowana z Programu Współpracy Transgranicznej PL-BY-UA 2014-2020.

  

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij