Ferula - restauracja Hotelu Bacówka Radawa z nagrodą
POWIAT JAROSŁAWSKI. Nagrody Poland 100 Best Restaurants rozdane! Finał IX edycji elitarnego przewodnika odbył się w Pałacu Tłokinia.
W tym roku przeszkoleni, anonimowi inspektorzy odwiedzili, a następnie ocenili 845 restauracji, przyznając punkty m.in. za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.
Wśród wyróżnionych znalazła się Ferula. Restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA**** drugi raz z rzędu otrzymała nagrodę Grand Award – 3 Widelce.
W aktualnej sezonowej karcie jesiennej restauracji Ferula królują takie dania jak łosoś Mowi, jeleń z kaszanką, burakiem, chrzanem i podgrzybkiem, jesiotr z kaszą jęczmienną, marchewką, szpinakiem i czarnym czosnkiem czy też absolutnie nowe desery, takie jak słony karmel czy jogurt z yuzu.