Nagrody dla podkarpackich pszczelarzy
RZESZÓW. Podczas XV Podkarpackiego Święta Miodu wręczone zostały nagrody dla najlepszych produktów pszczelarskich oraz dla najlepszych pasiek.
„Najlepsza Pasieka Podkarpacia 2019”
Marian Maksymiec - I miejsce
Zdzisław Pytel - II miejsce
Janusz Falandys - III miejsce
Grzegorz Szczygieł - wyróżnienie
Sławomir Czapka - wyróżnienie
Dariusz Marciszewski - wyróżnienie
Stanisław Wołcz - wyróżnienie
Zdzisław Turek - wyróżnienie
Bolesław Szeremeta - wyróżnienie
Marian Śliwiak – wyróżnienie
Krzysztof Herdzik - wyróżnienie
Józef Mikołajczyk - wyróżnienie
Bolesław Dragan - wyróżnienie
Józef Garbacz - wyróżnienie
Jerzy Szteliga - wyróżnienie
16 Maciej Warcholak - wyróżnienie
Nagrody w ramach konkursu „Producenci miodów pitnych”
Marek Barzyk - I miejsce za miód pitny półtorak
Mariusz Surowiec - II miejsce za miód pitny – polski trójniak
Krzysztof Szeliga - III miejsce za miód pitny trójniak
Krystian Kubacki - wyróżnienie za trójniak aroniowy
Bożena Ruszel - wyróżnienie za miód pitny trójniak
Feliks Dudka - wyróżnienie za trójniak z sokiem z jabłoni leśnej
Nagrody w ramach konkursu „Producenci nalewek miodowych”,
Krzysztof Herdzik, - I miejsce za nalewkę łzy konika polnego i wyróżnienie za nalewkę paprykowo-cytrynową
Andrzej Bielecki - II miejsce za nalewkę zielony orzech na miodzie
Kazimierz Młynarski - III miejsce za dereniówkę na miodzie
Marian Maksymiec - wyróżnienie za miodówkę dereniową
Wacław Piędel - wyróżnienie za nalewkę na miodzie
Małgorzata Sudoł - wyróżnienie za nalewkę czerwona porzeczka z miodem
Marian Śliwiak - wyróżnienie za miodówkę cytrynową
Teresa Tochowicz - wyróżnienie za nalewkę z żądłem
Jerzy Mackiewicz - wyróżnienie za miodówkę z ziołami i przyprawami
Natalia Leban – wyróżnienie za nalewkę z różami
Janusz Falandys - wyróżnienie za nalewkę brzoskwiniową z esencją miodu
Józef Ładosz - wyróżnienie za nalewkę z morwy białej