Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Nagrody dla podkarpackich pszczelarzy

Opublikowano: 2019-10-12 21:36:49, przez: admin, w kategorii: Rolnictwo

RZESZÓW. Podczas XV Podkarpackiego Święta Miodu wręczone zostały nagrody dla najlepszych produktów pszczelarskich oraz dla najlepszych pasiek.

Nagrody dla podkarpackich pszczelarzyNagrody dla podkarpackich pszczelarzyNagrody dla podkarpackich pszczelarzy
Nagrody dla podkarpackich pszczelarzy

 

„Najlepsza Pasieka Podkarpacia 2019”

Marian Maksymiec - I miejsce

Zdzisław Pytel - II miejsce

Janusz Falandys - III miejsce

Grzegorz Szczygieł - wyróżnienie

Sławomir Czapka - wyróżnienie

Dariusz Marciszewski - wyróżnienie

Stanisław Wołcz - wyróżnienie

Zdzisław Turek - wyróżnienie

Bolesław Szeremeta - wyróżnienie

Marian Śliwiak – wyróżnienie

Krzysztof Herdzik - wyróżnienie

Józef Mikołajczyk - wyróżnienie

Bolesław Dragan - wyróżnienie

Józef Garbacz - wyróżnienie

Jerzy Szteliga - wyróżnienie

16 Maciej Warcholak - wyróżnienie

 

Nagrody w ramach konkursu „Producenci miodów pitnych”

Marek Barzyk - I miejsce za miód pitny półtorak

Mariusz Surowiec - II miejsce za miód pitny – polski trójniak

Krzysztof Szeliga - III miejsce za miód pitny trójniak

Krystian Kubacki - wyróżnienie za trójniak aroniowy

Bożena Ruszel - wyróżnienie za miód pitny trójniak

Feliks Dudka - wyróżnienie za trójniak z sokiem z jabłoni leśnej

 

Nagrody w ramach konkursu „Producenci nalewek miodowych”,

Krzysztof Herdzik, - I miejsce za nalewkę łzy konika polnego i wyróżnienie za nalewkę paprykowo-cytrynową

Andrzej Bielecki - II miejsce za nalewkę zielony orzech na miodzie

Kazimierz Młynarski - III miejsce za dereniówkę na miodzie

Marian Maksymiec - wyróżnienie za miodówkę dereniową

Wacław Piędel - wyróżnienie za nalewkę na miodzie

Małgorzata Sudoł - wyróżnienie za nalewkę czerwona porzeczka z miodem

Marian Śliwiak - wyróżnienie za miodówkę cytrynową

Teresa Tochowicz - wyróżnienie za nalewkę z żądłem

Jerzy Mackiewicz - wyróżnienie za miodówkę z ziołami i przyprawami

Natalia Leban – wyróżnienie za nalewkę z różami

Janusz Falandys - wyróżnienie za nalewkę brzoskwiniową z esencją miodu

Józef Ładosz - wyróżnienie za nalewkę z morwy białej

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij