Pierwszy w Polsce ocet piwny powstaje w Bieszczadach

Opublikowano: 2018-06-04 08:24:15, przez: admin, w kategorii: Firmy

BIESZCZADY.

Pierwszy w Polsce ocet piwny powstaje w Bieszczadach

 

Ruszyła sprzedaż pierwszego w Polsce octu piwnego. Jest warzony w małych ilościach metodą rzemieślniczą w Bieszczadzkiej Wytwórni Octu Ursa Maior, która powstała w budynku browaru Ursa Maior w Uhercach Mineralnych.

 

Obecnie dostępne są trzy rodzaje octu, każdy powstaje z innego, specjalnie dobranego piwa determinującego smak octu: Ursa Deszcz w Cisnej, Ursa Wataha i Ursa Dwa Misie. Wkrótce będą sprzedawane octy z win oraz ocet balsamiczny.

 

Octy spożywcze są stosowane do przygotowywania i konserwacji potraw oraz celów zdrowotnych. Są niefiltrowane, zachowują szereg cennych składników.

 

Niebawem w Ursa Maior w Uhercach ruszą też warsztaty i pokazy warzenia octu oraz degustacje.

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij