Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Nagrody na festiwalu „Czas Dobrego Sera”

Opublikowano: 2012-05-22 13:06:00, przez: admin, w kategorii: Rolnictwo

SANDOMIERZ. Podczas weekendu (18-20 maja 2012) odbyła się druga edycja festiwalu Czas Dobrego Sera.

Jury w trakcie oceniania serów, fot. Slow Food

Jury w trakcie oceniania serów, fot. Slow Food

Elementem festiwalu jest konkurs na najlepszy polski ser. W tym roku jury w skład którego wchodzili znani smakosze: Gieno Mientkiewicz (przewodniczący), Adam Chrząstowski, Łukasz Klesyk, Edward Bajko i Jacek Szklarek po szczegółowej analizie 45 serów zgłoszonych do konkursu postanowiło przyznać następujące nagrody i wyróżnienia:

Nagroda główna za najlepszy polski ser „Grand Prix 2012” dla „Kreuzera z Komina” autorstwa „Farmy pod Świerkami” Beaty i Leszka Futymów z Huty Szklanej (woj. ślaskie)

I miejsce w kategorii serów świeżych dla „Owczego Serka Śniadaniowego” autorstwa IZ-PIB Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka (kujawsko-pomorskie)

I miejsce w kategorii serów długo dojrzewających dla sera „Górski-Sudecki” autorstwa „Wańczykówki” Lucyny i Sylwestra Wańczyków z Krzeszowa (woj. dolnośląskie)

I miejsce w kategorii serów wędzonych dla „Kreuzera z Komina” autorstwa „Farmy pod Świerkami” Beaty i Leszka Futymów z Huty Szklanej

I miejsce w kategorii inne formy mleka dla „ Jogurtu z kwiatami czarnego bzu” autorstwa gospodarstwa „Mleczna Droga” Anny Łuczywek i Rafała Duszyńskiego z Wąwolnicy (woj. lubelskie)

Wyróżnienie specjalne dla sera „Mleczny okrągły z pieprzem” autorstwa gospodarstwa „Mleczna Droga” Anny Łuczywek i Rafała Duszyńskiego z Wąwolnicy za perfekcyjną harmonię smaku.

ac

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij