Specjalna Strefa Ekonomiczna Rzeszów-Dworzysko
Park Naukowo-Technologiczny Rzeszów-Dworzysko Powiatu Rzeszowskiego
Konferencja Future Energy Forum w G2A Arenie
Pożyczka Podkarpackiego Funduszu Rozwoju nowe możliwości la Twojej firmy

Szkolenia dla serowarów

Opublikowano: 2017-08-30 22:14:21, przez: admin, w kategorii: Rolnictwo

BOGUCHWAŁA. Jak zarabiać na małej serowarni?

Fot. Pixabay/CC0

Fot. Pixabay/CC0

 

Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Stowarzyszenie „Serowarzy Rodzinni” oraz Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale organizują seminarium „Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera”

Seminarium odbędzie się 5 września 2017 roku w Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Boguchwale, ul. Tkaczowa 146 w godz. 10:00 – 13:00

Program:

10:15 Rejestracja uczestników

10:15 10:25 Powitanie, przedstawienie założeń operacji „Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera”

10:25 – 11:10 Przedstawienie idei i zasad korzystania z „Poradnika Dobrych Praktyk Higienicznych wytwarzania serów i innych produktów mleczarskich w farmerskim przetwórstwie mleka” - dr inż. Mirosław Sienkiewicz, autor Poradnika, wiceprzewodniczący Europejskiej Sieci Farmerskich i Rzemieślniczych Producentów Serów i Innych Produktów Mleczarskich, firma Agrovis

11:10 – 11.30 Dobre praktyki w prowadzeniu farmerskiej serowarni – Anna Łuczywek „Mleczna Droga. Manufaktura Serów”, Zawada, woj. lubelskie, Stowarzyszenie „Serowarzy Rodzinni”

Krajowy Fundusz Szkoleniowy
Biuro Działań Premiowych - nowa komórka organizacyjna Podkarpackiego Oddziału Regionalnego ARiMR w Rzeszowie

11:30 – 11.45 Przetwórstwo w gospodarstwie rolnym a Rolniczy Handel Detaliczny – Izabella Byszewska, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego

11:45 – 12:30 Pytania i dyskusja

12:30 – 13:00 Obiad

 

Wszyscy uczestnicy seminarium otrzymają bezpłatnie „Poradnik Dobrych Praktyk Higienicznych wytwarzania serów i innych produktów mleczarskich w farmerskim przetwórstwie mleka”

 

Zgłoszenia na seminarium do dnia 3.09.2017 r. na adres: boguchwala@podrb.pl; efrwp@efrwp.com.pl; izba@produktyregionalne.pl

Decyduje kolejność zgłoszeń.

Sklep Podkarpackie Smaki - żywność najwyższej jakości

 

Szkolenie ramach Planu działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij