Konferencja ,,Innowacyjność w przetwórstwie mięsa w małym gospodarstwie’’
BOGUCHWAŁA.
Fot. Pixabay/CC0
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale organizuje konferencję ,,Innowacyjność w przetwórstwie mięsa w małym gospodarstwie’’.
Konferencja odbędzie się 31 marca 2016r. o godz. 9.30 w sali A
Program
9.00-9.15 Rejestracja uczestników
9.15-9.30 Powitanie gości – Jerzy Jakubiec, dyrektor PODR Boguchwała
9.30-9.45 Uroczyste otwarcie – Lucjan Kuźniar, członek zarządu województwa podkarpackiego
9.45-11.00 Analiza opłacalności przetwórstwa mięsa w małych gospodarstwach prof. dr hab. inż. Zbigniew Dolatowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
11.00-11.30 Przerwa
11.30-12.15 Uwarunkowania formalno-prawne w przetwórstwie mięsa dr n. wet. Jacek Kozłowski, Wojewódzki Inspektorat Weterynarii zs. w Krośnie
12.15-13.45 Wsparcie finansowe z PROW 2014-2020 z działania ,,Przetwórstwo i marketing produktów rolnych” – Przedstawiciel Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
13.45-14.00 Zasady współpracy producentów rolnych, przetwórców, nauki i doradztwa rolniczego w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie – inż. Alfred Maternia, Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale
14.00-14.15 Podsumowanie konferencji