Życzenia starosty rzeszowskiego Krzysztofa Jarosza
Życzenia przewodniczącego Sejmiku Jerzego Borcza wraz prezydium
Studiuj transport - spedycję - logistykę
Wesołych Świąt życzy Smak Górno

Jak prowadzić kulinarne biznesy?

Opublikowano: 2014-03-31 10:45:42, przez: admin, w kategorii: Biznes

RZESZÓW. Najbliższe spotkanie ‘Biznes na Luzie” dotyczyć będzie kuchni, gotowania, programów kulinarnych, jak i prowadzenia biznesu gastronomicznego.

Jak prowadzić kulinarne biznesy?

 

Życzenia senatora Józefa Jodłowskiego z okazji Wielkiej Nocy
Życzenia posła Zdzisława Gawlika z okazji Wielkanocy

10 kwietnia (w następny czwartek) w pubie Mikrofon kolejna edycja spotkania Biznes na Luzie. Tym razem na wydarzenie organizatorzy postanowili zaprosić specjalistów i znawców tematów kulinarnych.

Życzenia posłanki Teresy Pamuły

- Pierwszy prelegent to „szef kuchni” kilku restauracji z bardzo bogatym doświadczeniem, zaś drugi to nie tylko właściciel restauracji, ale także producent telewizyjnych programów kulinarnych” – zdradza Alicja Leś, pomysłodawca spotkań Biznes na Luzie.

Krystian Szymaniewicz to kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów, piosenkarzy i sportowców zarówno w Polsce, jaki i we Włoszech. Ekspert i doradca kulinarny oraz ambasador znanych włoskich marek w Polsce. Doradza przy otwieraniu restauracji i hoteli, tworzy receptury dla gastronomii i przemysłu spożywczego, przeprowadza pokazy kulinarne i szkolenia z zakresu kuchni włoskiej. W roku 2008 otworzył własną pizzerią Angolo Dell Pizza w Rzymie. Po powrocie do Polski pracował w restauracji La Sueva, na stanowisku szefa kuchni. Potem otworzył kolejną Pizzerię Sale & Pepe, która zdobyła w 2012 roku tytuł „Najpopularniejszej Pizzerii w Rzeszowie”. Teraz jest szefem kuchni w nowo otwartej restauracji Sapori Italiani.

Kolejnym prelegentem, który przybliży uczestnikom tematy kulinarne będzie producent, reżyser i bloger – Kuba Karyś. Opowie o pracy od kuchni dla dużych stacji telewizyjnych: TVN (był producentem programu „Kuchenne Rewolucje”) i Polsat (reżyser programu Top Chef). Zdradzi uczestnikom również, jakie są budżety na produkcję różnych programów i z czym wiąże się praca na planie. Dowiemy się, jak można zdobyć pracę w dużych stacjach telewizyjnych i co musiał zrobić, aby otrzymać tam posadę. Kuba Karyś prowadzi też pub – kawiarnię Życie jest piękne oraz Seta&Galareta w Rzeszowie.

Na spotkanie obowiązuje rejestracja przez stronę internetową lub fanpejdża na facebook.com. Ze względu na duże zainteresowanie spotkaniami organizatorzy w miarę możliwości czasowych proszą o jak wcześniejsze potwierdzenie przybycia dokonując wpłaty 20 zł.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij