„Zdrowa żywność, turystyka kulinarna” - bezpłatne szkolenie dla branży gastronomicznej
PODKARPACKIE.

Fot. Pixabay/CC0
Szkolenie „Jakość życia – Zdrowa żywność”, odbędzie się 31 lipca 2019 r. o godz. 10:00 (rejestracja od 9:30) w Hotelu Wellness&SPA Nowy Dwór (Świlcza 146 E, 36-072 Świlcza /k. Rzeszowa).
Spotkanie w ramach Panelu Inteligentnej Specjalizacji „Jakość życia –Turystyka kulinarna”, adresowane jest do przedstawicieli branży gastronomicznej, horeca: restauratorzy, właściciele obiektów gastronomicznych, szefowie kuchni, itp.
Temat spotkania: Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysta kulinarny?
Będzie też informacja dla zainteresowanych dotacjami Wnioskodawców działania 1.3 Promowanie przedsiębiorczości pn. „Sieciowanie MŚP” finansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014 – 2020.
Potwierdzenie udziału do piątku - 26.07.2019 r., do godziny 15:00, na adres e-mail p.gmyrek@podkarpackie.pl (tel. 17 747 65 28) lub j.bartnicka@podkarpackie.pl (tel. 17 747 64 57).
Udział w spotkaniu jest bezpłatny.
Agenda spotkania
9:30 – 10:00 Rejestracja
10:00 – 11:30 Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysty kulinarny?
Szczegółowy zakres:
- Jakie są motywy podróży turystów kulinarnych;
- Przykłady europejskie budowanie oferty turystyki kulinarnej w oparciu o produkty lokalne: Hiszpania kraj Basków, Rioja, Włocha dolina Parmy;
- Jak uzyskać największą wartość dodaną do oferty turystyki kulinarnej;
- Czy turyści poszukują produktów o oznaczonym pochodzeniu geograficznym – przykłady badań z krajów europejskich;
- Turystyka kulinarna w Polsce i na Świecie – trendy i tendencje, które trzeba znać.
11:30-11:45 Przerwa
11:45 – 13:45 Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysty kulinarny? cd.
13:45-14:00 przerwa
14:00 – 15:30 Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysty kulinarny? cd.
15:30 – 16:00 Przedstawienie propozycji projektów przez uczestników panelu - Wnioskodawców działania 1.3 Promowanie przedsiębiorczości, typ projektu: Sieciowanie MŚP.