Trwają Podkarpackie Regionalia 21 grudnia
RZESZÓW. Potrawy tradycyjne, w tym wigilijne, ponadto ozdoby, choinki i wiele innych rzeczy.
W Podkarpackim Centrum Hurtowym Agrohurt (hala nr 4) trwają Podkarpackie Regionalia Świąteczny Stół. Przez godzinę trwania imprezy w hali Agrohurtu przewinęło się ponad tysiąc osób. O godz. 9 rozpocznie się pokaz kulinarny znanego kucharza Krzysztofa Barana.
Uczestnikami imprezy są m.in. koła gospodyń wiejskich czy członkowie klastra Podkarpackie Smaki, a także wytwórcy rzemiosła artystycznego.
Można spróbować żurku przygotowanego przez uczniów Zespołu Szkół Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie.
Wszyscy, którzy zrobią zakupy za minimum 50 zł, będą mogli wziąć udział w losowaniu nagród.
Konkursy organizują tez poszczególni producenci, np. zakłady mięsne Batista i inne.