Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej
Marek Kuchciński, kandydat do Parlamentu Europejskiego
Daniel Obajtek - kandydat do Parlamentu Europejskiego

Trzecia próba znalezienia wykonawcy adaptacji nowej siedziby dla sanockiej skarbówki

Opublikowano: 2024-01-12 19:04:05, przez: admin, w kategorii: Inwestycje

SANOK. Ma się ona mieścić w budynku przy ul. Kiczury. Tym razem Izba Administracji Skarbowej w Rzeszowie czeka na oferty do 29 stycznia.

Fot, ilustracyjne (IAS w Rzeszowie)

Fot, ilustracyjne (IAS w Rzeszowie)

 

Do tej pory Izba Administracji Skarbowej w Rzeszowie na modernizację obiektu planowała przeznaczyć 12 477 904 zł. Kwota była jednak za mała. Ani w pierwszym, ani w drugim przetargu oferentów nie brakowało. Najpierw było ich sześciu, potem aż ośmiu. Niestety, do ceny najtańszej oferty brakowało nawet kilka milionów złotych. W drugim postępowaniu Izba Administracji Skarbowej w Rzeszowie zwróciła się nawet do resortu finansów o brakujące ponad 4 mln zł, ale ten odmówił. Dodatkowych pieniędzy w tamtym momencie po prostu w budżecie nie było.

 

Po kilku tygodniach postanowiono więc ogłosić trzeci przetarg.

 

Krajowe Dni Pola 2024 - duża impreza rolnicza w Boguchwale

Przypomnijmy, biurowiec i nowa przyszła siedziba sanockiej skarbówki przy ul. Kiczury, to obiekt składający się z dwóch połączonych ze sobą budynków, w tym: 4-kondygnacyjnego o powierzchni użytkowej - 1027 m2 i kubaturze - 4 878 m3 oraz parterowego o powierzchni użytkowej - 486 m2 i kubaturze - 2 177 m3.

 

Zamawiane roboty obejmować mają m.in. „korektę powierzchni pomieszczeń biurowych i pomocniczych z przeznaczeniem na ok. 60 etatów”, a także termomodernizację obiektu - docieplenie elewacji oraz stropodachu, wymianę stolarki okiennej i drzwiowej, modernizację wymiennika ciepła, instalacji wentylacyjnej, odgromowej, oświetlenia LED i montaż instalacji fotowoltaicznej. Budynek będzie wyposażony też w odpowiednie instalacje bezpieczeństwa (m.in. czujniki dostępu) oraz monitoring wewnątrz obiektu i terenu wokół niego.

 

Dodatkowo powstać ma nowy budynek garażowy oraz miejsca postojowe. Teren wokół obiektu ma zostać zagospodarowany w zieleń.

 

Remont i adaptacja budynku miałyby potrwać 18 miesięcy

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij