„Od ziemniaka po frytkę” - Podkarpackie Regionalia w Agrohurcie
RZESZÓW. W najbliższą sobotę impreza handlowo-promocyjna w Agrohurcie – kiermasz, konkursy, degustacje.
Jesień to czas zbiorów ziemniaków. Dlatego podczas IV edycji Podkarpackich Regionaliów promowane będzie to właśnie warzywo, jedno z najczęściej spożywanych w Polsce.
Program IV edycji Podkarpackie Regionalia – „Od ziemniaka po frytkę”
21 września 2013r
godz. 8.00 - „Od ziemniaka po frytkę”
- kiermasz wyrobów wędliniarskich, ziemniaczanych, serów, pieczywa, miodów, olejów jadalnych..
- degustacja produktów regionalnych, lokalnych oraz napojów
- smaki podkarpackie, czyli degustacja staropolskich potraw przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich: kartoflanka, pyrczok, babka ziemniaczana, szagówki, szare kluski, kopytka, ryba pyrowa..
- prezentacja i charakterystyka różnych odmian ziemniaków
godz. 9 - Festiwal Kulinarnych Smaków:
- festiwal kulinarny kuchni staropolskiej
- pokaz kulinarny pieczenia gofrów ziemniaczanych
- prezentacja produkcji masła metodą staropolską
godz. 10 - Ziemniaczane Szaleństwo
- liczne konkursy, nagrody, niespodzianki