Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Wieczór z jadłem kresowym oraz potrawami tradycyjnymi i piwem

Opublikowano: 2013-08-02 10:04:00, przez: admin, w kategorii: Biznes

RZESZÓW. Producenci żywności tradycyjnej zaprezentują się w pięciogwiazdkowym hotelu.

Fot. Bristol Tradition & Luxury

Fot. Bristol Tradition & Luxury

 

Dziś (piątek, 2 sierpnia, godz. 19) w hotelu w ramach cyklicznych, comiesięcznych imprez kulinarnych „Kuchnie Regionów” w restauracji „Wesele” hotelu Bristol odbędzie się wieczór z muzyką i kuchnią z Kresów.

Kolację rozpoczną bliny gryczane z kwaśną śmietaną i kawiorem łososiowym, gulasz z jelenia, ze śmietaną i kopytkami w naleśnikowej sakiewce. Nie zabraknie równie doskonałych pierogów z kaczki na powidłach śliwkowych. Do nich faramuszka czyli polewka piwna, a na deser lodowy nugat wiśniowy w malinowym sosie.

W czasie wieczoru - po raz pierwszy – swoje wyroby prezentować będą także lokalni producenci żywności wysokiej jakości, opartej o tradycję. Będą sery wołoskie z Rodzinnego Gospodarstwa Ekologicznego „Figa” z Mszany oraz wędliny ekologiczne z Zakładu Mięsnego „Jasiołka” z Dukli. Kolejna atrakcja to staropolskie wyroby z derenia przygotowane przez Arboretum w Bolestraszycach.

Muzykę i taniec zaprezentuje Studenckie Zespół Pieśni i Tańca Połoniny.

Bilet wstępu – 60 zł od osoby.

ac

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij