Wieczór z jadłem kresowym oraz potrawami tradycyjnymi i piwem
RZESZÓW. Producenci żywności tradycyjnej zaprezentują się w pięciogwiazdkowym hotelu.
Fot. Bristol Tradition & Luxury
Dziś (piątek, 2 sierpnia, godz. 19) w hotelu w ramach cyklicznych, comiesięcznych imprez kulinarnych „Kuchnie Regionów” w restauracji „Wesele” hotelu Bristol odbędzie się wieczór z muzyką i kuchnią z Kresów.
Kolację rozpoczną bliny gryczane z kwaśną śmietaną i kawiorem łososiowym, gulasz z jelenia, ze śmietaną i kopytkami w naleśnikowej sakiewce. Nie zabraknie równie doskonałych pierogów z kaczki na powidłach śliwkowych. Do nich faramuszka czyli polewka piwna, a na deser lodowy nugat wiśniowy w malinowym sosie.
W czasie wieczoru - po raz pierwszy – swoje wyroby prezentować będą także lokalni producenci żywności wysokiej jakości, opartej o tradycję. Będą sery wołoskie z Rodzinnego Gospodarstwa Ekologicznego „Figa” z Mszany oraz wędliny ekologiczne z Zakładu Mięsnego „Jasiołka” z Dukli. Kolejna atrakcja to staropolskie wyroby z derenia przygotowane przez Arboretum w Bolestraszycach.
Muzykę i taniec zaprezentuje Studenckie Zespół Pieśni i Tańca Połoniny.
Bilet wstępu – 60 zł od osoby.
ac