Podpiwek Jędrzej – napój z browaru Van Pur
RAKSZAWA. Van Pur wprowadził do sklepów nowy produkt – podpiwek Jędrzej. Jest produkowany w Rakszawie tradycyjną metodą, na bazie zbóż i chmielu.
Podpiwek (czasem zwany kwasem chlebowym) przyrządzany jest przez zalanie gorącą wodą mąki słodowej, dodanie drożdży i fermentację. Zawiera jednak bardzo niewiele alkoholu.
Jędrzej - pierwszy bezalkoholowy napój z browaru Van Pur – inspirowany jest tradycją, ale dostosowany jest do gustów współczesnego odbiorcy.
- Osoby, z myślą o których stworzyliśmy podpiwek Jędrzej, to w szczególności mężczyźni po trzydziestce, którzy poszukują w napojach ciekawych, wyrazistych smaków, chcący pić je nie tylko dla ugaszenia pragnienia, ale również dla odprężenia i samej przyjemności – mówi Maciej Ładwiński, senior brand manager w Van Pur Sp. z o.o.
Produkt, oferowany w wygodnych 1-litrowych butelkach PET, jest już dostępny w sprzedaży.
ac