Przyszłość sektorów technologicznego, żywieniowego, energetycznego i kosmicznego
RZESZÓW. O zmianach w sektorze technologicznym, żywieniowym, energetycznym i kosmicznym opowiedzą eksperci podczas webinaru organizowanego przez Podkarpackie Centrum Innowacji.
Fot. Pixabay/CC0
Webinar odbędzie się 9 czerwca br. o godz. 16:00.
Webinar pt. „Przyszłość technologii: o żywności, kosmosie i energii” to cztery prelekcje, które wygłoszą: Jacek Kubrak (prezes PCI), dr Kornelia Kaczmarska (doktor nauk o żywności i technologii), Paweł Pacek (dyrektor Biura Rozwoju Technologii ARP S.A.) i Sławomir Chrobak (specjalista ds. rozwoju technologii PCI).
– W swojej prelekcji opowiem o najnowszych technologiach i trendach w produkcji żywności i rolnictwie. Poruszę m.in. temat zamienników mięsa, żywności funkcjonalnej i precyzyjnego rolnictwa – zapowiada dr Kornelia Kaczmarska.
Z kolei Sławomir Chrobakbędzie mówił o z energetyce niskoemisyjnej, w tym o fotowoltaice oraz energetyce wodorowej i przykładach połączenia obu tych technologii do produkcji tzw. „zielonego wodoru”.
Podczas webinar odbędzie się również spotkanie „Finansowanie projektów kosmicznych” organizowanego w ramach programu New Space Leaders. Program ten jest częścią projektu PCI Space Exploration. Uczestnicy, będą mogli zadać ekspertom pytania.
Udział w webinarze jest bezpłatny, ale wymaga rejestracji na stronie PCI.