Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Nowe menu w restauracji Ferula - Bacówka Radawa

Opublikowano: 2019-10-17 20:34:57, przez: admin, w kategorii: Firmy

RADAWA, POWIAT JAROSŁAWSKI. Nadeszła jesień, dobry czas na wprowadzenie nowości w ofercie.

Nowe menu w restauracji Ferula - Bacówka RadawaNowe menu w restauracji Ferula - Bacówka RadawaNowe menu w restauracji Ferula - Bacówka RadawaNowe menu w restauracji Ferula - Bacówka Radawa
Nowe menu w restauracji Ferula - Bacówka Radawa

 

Nowe menu w restauracji Ferula wchodzi od niedzieli 20 października! W jesiennym menu pojawiło się m.in. foie gras – tradycyjne danie kuchni francuskiej, które słynie ze swojej wykwintności oraz wyjątkowości, a także łosoś mowi, który zachwyca nie tylko smakiem, ale ponadto właściwościami zdrowotnymi – nie bez powodu nazywany jest królem kwasów omega 3 oraz białka.

Kolejnymi nowościami w menu są: jeleń z kaszanką, burakiem, chrzanem i podgrzybkiem, jesiotr z kaszą jęczmienną, marchewką, szpinakiem i czarnym czosnkiem oraz risotto. 

Zupy w menu Feruli tradycyjne smaki, np. żurek czy rosół. Nowością jest również zupa z wędzonym ziemniakiem, jajkiem, gorczycą i koprem.

Absolutnymi nowościami w jesiennej karcie są desery, w których znajdziemy słony karmel czy jogurt z yuzu. Będą też dania z dyni.

Ferula to restauracja czterogwiazdkowego Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal został opisany w Gault&Millau Polska 2019 (Żółty Przewodnik).

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij