Nowe menu w restauracji Ferula - Bacówka Radawa
RADAWA, POWIAT JAROSŁAWSKI. Nadeszła jesień, dobry czas na wprowadzenie nowości w ofercie.
Nowe menu w restauracji Ferula wchodzi od niedzieli 20 października! W jesiennym menu pojawiło się m.in. foie gras – tradycyjne danie kuchni francuskiej, które słynie ze swojej wykwintności oraz wyjątkowości, a także łosoś mowi, który zachwyca nie tylko smakiem, ale ponadto właściwościami zdrowotnymi – nie bez powodu nazywany jest królem kwasów omega 3 oraz białka.
Kolejnymi nowościami w menu są: jeleń z kaszanką, burakiem, chrzanem i podgrzybkiem, jesiotr z kaszą jęczmienną, marchewką, szpinakiem i czarnym czosnkiem oraz risotto.
Zupy w menu Feruli tradycyjne smaki, np. żurek czy rosół. Nowością jest również zupa z wędzonym ziemniakiem, jajkiem, gorczycą i koprem.
Absolutnymi nowościami w jesiennej karcie są desery, w których znajdziemy słony karmel czy jogurt z yuzu. Będą też dania z dyni.
Ferula to restauracja czterogwiazdkowego Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal został opisany w Gault&Millau Polska 2019 (Żółty Przewodnik).
Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.
Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.
Zamknij