Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Waldemar Szumny - kandydat na prezydenta Rzeszowa 2024
Ryszard Wisz kandydat do Rady Powiatu Rzeszowskiego
Maria Fajger - kandydatka do sejmiku województwa podkarpackiego

„Zdrowa żywność, turystyka kulinarna” - bezpłatne szkolenie dla branży gastronomicznej

Opublikowano: 2019-07-26 11:33:16, przez: admin, w kategorii: Biznes

PODKARPACKIE.

Fot. Pixabay/CC0

Fot. Pixabay/CC0

 

Szkolenie „Jakość życia – Zdrowa żywność”, odbędzie się 31 lipca 2019 r. o godz. 10:00 (rejestracja od 9:30) w Hotelu Wellness&SPA Nowy Dwór (Świlcza 146 E, 36-072 Świlcza /k. Rzeszowa).

 

Spotkanie w ramach Panelu Inteligentnej Specjalizacji „Jakość życia –Turystyka kulinarna”, adresowane jest do przedstawicieli branży gastronomicznej, horeca: restauratorzy, właściciele obiektów gastronomicznych, szefowie kuchni, itp.

 

Temat spotkania: Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysta kulinarny?

 

Będzie też informacja dla zainteresowanych dotacjami Wnioskodawców działania 1.3 Promowanie przedsiębiorczości pn. „Sieciowanie MŚP” finansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014 – 2020.

 

Potwierdzenie udziału do piątku - 26.07.2019 r., do godziny 15:00, na adres e-mail p.gmyrek@podkarpackie.pl (tel. 17 747 65 28) lub j.bartnicka@podkarpackie.pl (tel. 17 747 64 57).

 

Udział w spotkaniu jest bezpłatny.

 

Agenda spotkania

9:30 – 10:00 Rejestracja

10:00 – 11:30 Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysty kulinarny?

Szczegółowy zakres:

- Jakie są motywy podróży turystów kulinarnych;

- Przykłady europejskie budowanie oferty turystyki kulinarnej w oparciu o produkty lokalne: Hiszpania kraj Basków, Rioja, Włocha dolina Parmy;

- Jak uzyskać największą wartość dodaną do oferty turystyki kulinarnej;

- Czy turyści poszukują produktów o oznaczonym pochodzeniu geograficznym – przykłady badań z krajów europejskich;

- Turystyka kulinarna w Polsce i na Świecie – trendy i tendencje, które trzeba znać.

11:30-11:45 Przerwa

11:45 – 13:45 Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysty kulinarny? cd.

13:45-14:00 przerwa

14:00 – 15:30 Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysty kulinarny? cd.

15:30 – 16:00 Przedstawienie propozycji projektów przez uczestników panelu - Wnioskodawców działania 1.3 Promowanie przedsiębiorczości, typ projektu: Sieciowanie MŚP.

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij