Życzenia starosty rzeszowskiego Marka Sitarza z okazji Wielkanocy
Życzenia Waldemara Szumnego z okazji Wielkanocy
Adam Dziedzic - kandydat na prezydenta Rzeszowa
Maria Fajger - kandydatka do sejmiku województwa podkarpackiego

Wędliny Regionalne U Schabińskiej w Zimnej Wodzie k. Jasła

Opublikowano: 2018-02-06 18:37:16, przez: admin, w kategorii: Wizytówki firm

To jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny i jedyny na Podkarpaciu. Specjalizuje się również w produkcji wyrobów z mięsa wieprzowego według starych receptur.

Wędliny Regionalne U Schabińskiej w Zimnej Wodzie k. Jasła Wędliny Regionalne U Schabińskiej w Zimnej Wodzie k. Jasła Wędliny Regionalne U Schabińskiej w Zimnej Wodzie k. Jasła Wędliny Regionalne U Schabińskiej w Zimnej Wodzie k. Jasła
Wędliny Regionalne U Schabińskiej w Zimnej Wodzie k. Jasła

 

Życzenia posłanki Ewy Leniart z okazji Wielkanocy
Ryszard Wisz kandydat do Rady Powiatu Rzeszowskiego

Właściciele zakładu, którymi od lutego 2014 r. są Katarzyna i Grzegorz Schabińscy, wracają do tradycji z lat 50. i stawiają na wyrób koniny i wieprzowiny według starych, sprawdzonych receptur dawnego zakładu „Jasan” z Jasła. Bazując na doświadczeniu wykwalifikowanych pracowników z wieloletnią praktyką w przetwórstwie mięsnym Wędliny Regionalne U Schabińskiej promuje smak tradycji szlacheckiej.

W stałej ofercie masarni jest 20 rodzajów wyrobów mięsnych i 13 pozycji z koniny, w tym kiełbasa wiejska, kiełbasa belgijska, szynka, kabanosy luksusowe oraz pasztet i pieczeń. Wszystkie wyroby przygotowywane są według starych receptur, wędzone we własnej wędzarni dymem z drewna olchowo-bukowego. Wędliny Regionalne U Schabińskiej produkuje z mięsa wieprzowego, m.in. szynkę staropolską, boczek wędzony, golonko pieczone, kaszankę z kaszą jęczmienną, także kaszankę z wątróbką oraz salceson, klops pieczony i pasztet domowy. Flagowym produktem z wieprzowiny jest kiełbasa wiejska, która wytwarzana jest w sposób tradycyjny, bez dodatków „ulepszaczy”. Charakteryzuje się klasycznym szaro-zielonym oczkiem w przekroju, a wszystko zamknięte jest w naturalnej osłonce, co potwierdza m.in. certyfikat IJHARS (Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych). Produkty dostarczane są na terenie całego kraju, jak i poza granice Polski.

Życzenia senatora Józefa Jodłowskiego z okazji Wielkiej Nocy
Życzenia od posła Bogdana Rzońcy z okazji Wielkanocy

Jako jedyni w regionie specjalizują się także w pieczeniu w całości dzików, świń i prosiaków oraz dostarczają je gotowe na miejsce imprez.

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij