Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Warsztaty serowarskie i wypieku chleba na zakwasie

Opublikowano: 2017-12-27 10:31:06, przez: admin, w kategorii: Biznes

RYMANÓW ZDRÓJ. Warsztaty to dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów odbędą się w Pensjonacie Słoneczna w Rymanowie Zdroju.

Tradeit na Podkarpaciu – kolejne szkolenie dla mleczarzy i serowarów

 

Pierwszy dzień (17 lutego 2018) rozpocznie od wspólnego zrobienia sera korycińskiego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach uczestnicy będą warzyć własne sery. Pierwszy będzie tzw. ser żuławski zwany też hand kase oraz gouda. W przerwach technologicznych przygotowany zostanie zaczyn na chleb na zakwasie.

Drugi dzień (18 lutego 2018) to camemberty i sery typu oscypek i góralska gołkę, a wreszcie chleby na zakwasie.

Zrobione sery będzie można oczywiście zabrać ze sobą.

Zajęcia prowadzone będą na mleku krowim, mowa będzie też o różnicach związanych z serami owczymi i kozimi.Na zakończenie, uczestnicy otrzymają dyplomy ukończenia warsztatów oraz materiały zawierające przepisy.

Koszt warsztatów 440 zł wraz z noclegiem i wyżywieniem od osoby. Pokoje 2 i 3 osobowe. Dopłata za pokój 1 osobowy 30zł. Koszt warsztatów bez noclegu 340 zł. Opłata za osobę towarzyszacą nie biorącą udziału w warsztatach 80 zł/os.

Jeżeli jesteś zainteresowany to prosimy o maila na adres: siedliskopodlipami@gmail.com.

Warsztaty poprowadzi Joanna Włodarska, twórca Akademii Siedliska pod Lipam - serowar i specjalistka od wypieku chleba na zakwasie, dziennikarka kulinarna, szefowa kuchni.

Kontakt: 505-061-237, siedliskopodlipami@gmail.com

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij