Park Naukowo-Technologiczny Dworzysko powiatu rzeszowskiego
Oferta wakacyjna Portu Lotniczego Rzeszów - Jasionka
Pożyczki obrotowe w Podkarpackim Funduszu Rozwoju

Podkarpackie na targach TT Warsaw2017

Opublikowano: 2017-11-25 00:52:59, przez: admin, w kategorii: Biznes

WARSZAWA. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” bierze udział w międzynarodowych Targach Turystycznych TT Warsaw, które odbywają się w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.

Podkarpackie na targach TT Warsaw2017

 

Targi TT Warsaw to jedne z największych targów turystycznych w Europie Środkowo-Wschodniej, organizowane nieprzerwanie od 1993 roku. W 25. edycji, która rozpoczęła się w czwartek (23 listopada) i potrwa do soboty (25 listopada) udział bierze blisko 500 wystawców z ponad 50 krajów.

Impreza zgromadziła wystawców z ponad 50 krajów z 5 kontynentów, m.in. wystawcy z Francji, Hiszpanii, Malty, Mołdawii, Rumunii, Szwecji, Słowacji, Słowenii, Włoch czy Niemiec. Z krajów poza Europą są reprezentanci Turcji, Palestyny, Iranu, Izraela, Indii, Kuby, Tanzanii, Afganistanu czy Sri Lanki.

Są stoiska krajowych i regionalnych organizacji turystycznych, biur podróży i organizatorów wyjazdów. Prezentują się również hotele, pensjonaty, ośrodki wypoczynkowe czy agencje turystyki aktywnej.

Województwo podkarpackie reprezentują Przemyski Klaster Turystyczny, Fundacja Kresowe Centrum Nauki i Rozwoju „Perła Galicji”, Podkarpacka Regionalna Organizacja Turystyczna, Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, Pensjonat Zamek w Lesku, Uzdrowisko Rymanów S. A., Hotel Karino oraz Stowarzyszenie Pro Carpathia z Klastrem Podkarpackie Smaki

Na stoisku klastra Podkarpackie Smaki są produkty tradycyjne, ekologiczne i regionalne, zdegustować można m.in. tradycyjny chleb sędziszowski z piekarni Iza, ekologiczne wyroby mięsne tj. kabanos dukielski, kiełbasę pradziada z Zakładu Mięsny „Jasiołka” z Dukli, przetwory mięsne w słoikach tj. kiełbasiankę tradycyjną, kiełbasiankę z dziczyzną oraz filet drobiowy z Zakładu Mięsnego z Górna, tradycyjne biszkopty z Jarosławia, herbatki ziołowo-owocowe oraz suszone owoce i przekąski z AWB Becla, płatki róży w cukrze Wytwórni Ciast i Lodów Santos, przekąski i precle rzeszowskie, soki z jabłka i marchwiowo-jabłkowe z tłoczni Owocowe Smaki, a także nowe smaki Podkarpacia tj. dżem dereniowy oraz konfitura z derenia i czarnej jagody Stowarzyszenia „Pro Carpathia”.

- Podkarpackie stoisko przyciąga uwagę gości z Polski ale również z zagranicy – informuje Ewelina Nycz z Pro Carpathii.

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij