Park Naukowo-Technologiczny Dworzysko powiatu rzeszowskiego
Trwa nabór na studia na Politechnice Rzeszowskiej
Pożyczki obrotowe w Podkarpackim Funduszu Rozwoju

Cztery pory roku na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki

Opublikowano: 2016-07-28 18:04:04, przez: admin, w kategorii: Biznes

RZESZÓW. To nowe - i dodajmy wyjątkowe - wydawnictwa Stowarzyszenia Pro Carpathia.

Cztery pory roku na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki

 

 

Nowe wydawnictwa, to podsumowanie 4-letniej pracy stowarzyszenia nad opracowaniem podkarpackiego szlaku kulinarnego. Co prawda - jak na razie – obejmuje jedynie poludniową część województwa, ale jak zapewnia Krzysztof Zieliński ze Stowarzyszenia Pro Carpathia, trwają już prace nad rozszerzeniem Szlaku Kulinarnego na resztę regionu.

 

Wydawnictwo „Podkarpackie Smaki - Cztery Pory roku na Szlaku Kulinarnym”, to swoisty przewodnik po miejscach, które warto odwiedzić, jak również - i to głównie - zapoznać się z tamtejszą regionalną kuchnią. Wyjątkową, bazującą w znacznej mierze na lokalnych produktach. Oczywiście często modyfikowaną przez miejscowych mistrzów kuchni.

 

W „przewodniku” znalazło się w sumie 50 takich miejsc i lokali, o które podczas wędrówek warto zahaczyć.

 

II Ogólnopolski Konkurs dla Jednostek Samorządu Terytorialnego na Najbardziej Innowacyjny Energetycznie Samorząd – edycja 2022

- To jest ta pięćdzisiątka, która w naszej ocenie jest najlepsza pod względem gastronomicznym - mówi Krzysztof Staszewski, prezes stowarzyszenia. I dodaje, że kryteria doboru były bardzo wysokie.

 

To ważne, bo do podkarpackiego Szlaku Kulinarnego, cały czas zgłaszają się kolejni chętni, którzy chcieliby się na nim znaleźć. Zapewne zauważyli, że tym, którzy już na nim są, rosną i liczba klientów (często stałych i tych wracających co jakiś czas), i oczywiście obroty. Wysoko postawiona poprzeczka odgrywa więc także rolę motywującą. Cały czas trzeba podnosić poziom oferty i jej jakość, aby mieć szansą dostać się na szlak.

 

Samo wydawnictwo zostało podzielone na kilka części.

 

- Jest spersonalizowane pod konkretne grupy i osoby, które szukają oferty dla siebie - mówi Krzysztof Zieliński, koordynator Szlaku. - Mamy ofertę dla grup zorganizowanych, dla singli, dla par, dla całych rodzin z dziećmi.

 

W „przewodniku” znajduje się także wykaz miejsc noclegowych (hotele, schroniska, zajazdy i gospodarstwa agroturystyczne), w których można się zatrzymać podczas wędrówek po regionie.

 

Wydawnictwo jest bezpłatne, można go dostać w siedzibie stowarzyszenia w Rzeszowie (Rynek 16), w punktach informacji turystycznej, jak i w lokalach, które znajdują się na Szlaku Kulinarnym.

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij