Powiat Rzeszowski - siła inwestycji

Podkarpackie firmy na BioFach 2015

Opublikowano: 2015-02-14 21:35:55, przez: admin, w kategorii: Biznes

NORYMBERGA. Podkarpacka wołowina, wędliny, soki, owoce i warzywa.

Fot. Polska Ekologia

Fot. Polska Ekologia

 

Organizowane w Norymberdze BioFach 2015 to największe światowe targi żywności ekologicznej. Wśród prawie 2,5 tysiąca wystawców są też 22 podmioty z Polski. To więcej niż ze Slowacji (5) Czech (13), Ukrainy (14) czy Węgier (20), ale znacznie mniej niż z Rumunii (43).

Wybierz studia w WSPiA

Warto dodać, że stoiska producentów polskiej żywności ekologicznej przyciągają zainteresowanie zwiedzających. Szczególnie dotyczy to ekologiczna wołowina dojrzewająca z Naturalnego Podkarpackiego Wypasu oraz inne produkty Zakładu Mięsnego "Jasiołka" z Dukli. Własne produkty prezentowały także Tłocznia Soków „Owocowe Smaki” Antoniego Tudryna, Eko-Pierożek z Krosna oraz Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „Figa” Maziejuków z Mszany.

Obydwie firmy (członkowie Klastra Podkarpackie Smaki) obecne były na stoisku stowarzyszenia Polska Ekologia.

Poza tym obecne były firmy Bioconcept - Gardenia Sp.z.o.o. z Kańczugi oraz Bio-Food Roztocze ze Starego Dzikowa.

Partnerzy serwisu

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij